Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Οι τελευταίοι Βυζαντινοί Έλληνες της Τουρκίας αντιμέτωποι με τον αφανισμό

Ρεπορτάζ του ιστότοπου breitbart ασχολείται με την μείωση του αριθμού των Ελλήνων στην ισλαμιστική όπως αναφέρει Τουρκία.

«Οι Έλληνες που εκπροσωπούν τα τελευταία απομεινάρια του Χριστιανικού Βυζαντίου και της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας κατευθύνονται προς την τελική τους εξαφάνιση στην Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον αριθμό τους να μειώνεται σε μια απλή χούφτα υπό την ισλαμική κυβέρνησή του.»

Το κακό ξεκίνησε από την ήττα του Ρωμανού IV Διογένη στην "Μάχη του Μαντζικέρτ", που έδωσε το δικαίωμα στου Σελτζούκους Τούρκους να εγκατασταθούν μόνιμα στην Μικρά Ασία. Το τέλος ξεκίνησε με την βάρβαρη πτώση της Κωνσταντινούπολης το 1453.

Παρά όμως τις εκτεταμένες σφαγές και την υποδούλωση οι Έλληνες επιβίωσαν αφού ήταν η βασική πηγή φόρων και εκμετάλλευσης για τους Τούρκους.

Όμως ο αριθμός των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης από 200.000 έχει πέσει τώρα στους 3000, ενώ σε ρεπορτάζ δημοσιογράφου των Times, αναφέρεται ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να είναι και κάτω από 1000 Έλληνες.

«Όλοι έχουν φύγει τώρα», είπε ο Lazari Kozmaoglu, ο 75χρονος ιδιοκτήτης ενός παλαιού κρεοπωλείου. «Μου άρεσε να χαιρετώ τους Έλληνες και να μιλώ μαζί τους στην γειτονιά μου, στον δρόμο. Ήταν περίπου στους 5.000 Έλληνες στην περιοχή μου, τώρα υπάρχουν μόνο 7...» λέει ο κρεοπώλης.

Η αντιμετώπιση των Ελλήνων αλλά και άλλων μειονοτήτων ενισχύουν το επιχείρημα ότι η ισλαμική «δημοκρατία» βλάπτει... Οι αρχές στην Τουρκία έχουν καταστήσει όλο και πιο δύσκολο για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς να λαμβάνουν θρησκευτική εκπαίδευση, ενώ όλο και περισσότερες χριστιανικές ορθόδοξες εκκλησίες έχουν μετατραπεί σε τζαμιά, με αποκορύφωμα την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.


* Κάτω από το άρθρο και στα σχόλια διαβάζουμε: «Ένα παλιό ρητό μας λέει: Όταν οι μουσουλμάνοι είναι μειονότητα, μιλάνε συνεχώς για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όταν όμως οι μουσουλμάνοι είναι η πλειοψηφία, κανείς τους δεν μιλάει για ανθρώπινα δικαιώματα...»