Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

Οι ευχές (προσδοκίες) μας για το 2021

Εκτός από τα αυτονόητα (υγεία, αγάπη, ειρήνη, ευτυχία κ.α.) που ευχόμαστε αυτές τις ημέρες…


Ευχόμαστε να αποκτήσει επιτέλους αυτός ο τόπος, ηγεσία, πολιτικούς και θεσμούς που θα νιώθουν οι ίδιοι υπερήφανοι που είναι Έλληνες και Ελληνίδες, υπερήφανοι που ζουν σε αυτόν τον ευλογημένο από τον Θεό τόπο, υπερήφανοι για την ιστορία μας, τους πρόγονους και ήρωες μας, τους αγίους μας και θα μας το μεταδίδουν, θα μας το κοινωνούν καθημερινά με τις πράξεις τους, με τα έργα τους.

Μακάρι το 2021 να αναδειχθούν στην πολιτική, κοινωνική, θρησκευτική, οικονομική ζωή της πατρίδας μας, αλλά και σε κάθε δραστηριότητα της καθημερινότητας μας, από τους συλλόγους γονέων έως τους εκπαιδευτικούς μας, από τους συνδικαλιστές έως τους αυτοδιοικητικούς, από παντού, άνθρωποι με αξίες και ιδανικά που θα βάζουν το καλό των πολλών μπροστά από τις δικές τους φιλοδοξίες. Που θα νοιάζονται για τον συνάνθρωπο τους, την γειτονιά τους, την περιοχή τους, την πατρίδα μας από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, που θα μιλάνε για Ελλάδα και θα δακρύζουν, θα μιλάνε για Θεό και θα γονατίζουν με πίστη και ταπεινοφροσύνη.

Ευχόμαστε το 2021, αυτοί οι άνθρωποι να βρουν την δύναμη και την ευλογία του Θεού και να εμφανιστούν μπροστά μας και να είναι βέβαιοι ότι ο κόσμος θα τους στηρίξει και θα είναι δίπλα τους γιατί τους έχει ανάγκη, τους χρειάζεται και του λείπουν όσο τίποτα άλλο.

Θέλουμε ηγέτες που να μην βάζουν νερό στο κρασί τους όταν απειλείται η πατρίδα μας, οι θάλασσες μας και οι ουρανοί μας. Να δακρύζουν και να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους όταν χάνεται έστω και μία ανθρώπινη ζωή. Ηγέτες που να μην αποκαλούν ψεκασμένους και γραφικούς αυτούς που έχουν διαφορετική άποψη από την δική τους, αλλά να τους σέβονται. Ηγέτες που να λαμβάνουν υπόψη την άποψη της κοινωνίας. Ηγέτες που να μην αφήνουν απρόσωπες εταιρίες να παίρνουν τα σπίτια των ανθρώπων. Ηγέτες που όταν σε κοιτάνε να μην σε βλέπουν σαν νούμερα και στατιστικά, αλλά σαν μία ανθρώπινη ύπαρξη. Ηγέτες που θα θέλουν να μεγαλώσουν την Ελλάδα και όχι να την μικρύνουν!

Αυτά θέλουμε για το 2021…