Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Τι γίνεται με τον πεζόδρομο και τον ποδηλατόδρομο Κορινού-Παραλίας Κορινού; (ΦΩΤΟ)

Χαζά, χαζά, πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια από το πρώτο δελτίο τύπου της προηγούμενης δημοτικής αρχής (Σάββα Χιονίδη) για την κατασκευή ποδηλατόδρομου και πεζόδρομου από τον Κορινό προς την Παραλία Κορινού.


14/1/2019 το πρώτο δελτίο τύπου, που μας ενημέρωνε ότι «είναι σε εξέλιξη παρεμβάσεις καθαρισμού της κοίτης του ρέματος εν όψει κατασκευής ποδηλατοδρόμου και πεζοδρόμου από τον Δήμο Κατερίνης.»

8/4/2019 το δεύτερο δελτίο τύπου, που μας ενημέρωνε ότι «είναι σε εξέλιξη παρεμβάσεις αποξήλωσης της ασφάλτου, εν όψει κατασκευής ποδηλατοδρόμου και πεζοδρόμου από τον Δήμο Κατερίνης.»

9/4/2019 το τρίτο δελτίο τύπου, που μας ενημέρωνε ότι «ΜΕ ΤΑΧΕΙΣ ΡΥΘΜΟΥΣ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ & ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ».

17/4/2019 το τέταρτο δελτίο τύπου, που μας ενημέρωνε ότι «είναι σε εξέλιξη παρεμβάσεις, εν όψει κατασκευής ποδηλατοδρόμου και πεζοδρόμου από τον Δήμο Κατερίνης.»

Σήμερα 17/1/2021 σχεδόν δύο χρόνια μετά από όλα αυτά τα δελτία τύπου, η "ΑΛΗΘΕΙΑ" επισκέφτηκε την περιοχή, και πεζόδρομο δεν είδαμε εκτός από ένα πολύ μικρό κομμάτι στα φανάρια προς παραλία Κορινού. Ποδηλατόδρομος, ούτε ίχνος του...

Γνωρίζουμε ή έτσι πιστεύουμε ότι θα πρέπει να είναι, ότι οι Δήμοι έχουν ή πρέπει να έχουν συνέχεια στα έργα που κάνουν, αναγγέλλουν ότι θα κάνουν, προγραμματίζουν κ.α. Ξέρουμε όμως σίγουρα, ότι οι Δήμοι, συνέπεια και συνέχεια έχουν όταν είναι να εισπράξουν χρέη δημοτών...

Δεν μας νοιάζει ποιος ξεκίνησε το έργο, ούτε ποιος θα το συνεχίσει και θα το τελειώσει. Δεν μας ενδιαφέρουν δελτία τύπου, αναθέσεις, εργολαβίες και όλα αυτά τα γραφειοκρατικά γιατί και πώς. Και πιστεύουμε ότι συμφωνούν μαζί μας και οι δημότες του Δήμου Κατερίνης και ιδιαίτερα του Κορινού.

Αυτό που μόνο μας νοιάζει είναι να τελειώσει όσο γίνεται γρηγορότερα το έργο και εν όψη καλοκαιριού και τουριστικής περιόδου, αλλά κυρίως για τους ίδιους τους κατοίκους του Κορινού.

Αμέτρητα ήταν και είναι τα δελτία τύπου τόσο της προηγούμενης όσο και της νέας δημοτικής αρχής για κατασκευή και αναβάθμιση πεζοδρομίων στην πόλη της Κατερίνης με τους γνωστούς πια σε όλους κυβόλιθους. Ας ελπίσουμε ότι πολύ σύντομα θα λάβουμε και ένα δελτίο τύπου που θα μας ενημερώνει ότι ο πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος Κορινού-Παραλίας Κορινού, ολοκληρώθηκε και δόθηκε σε χρήση για τους δημότες του Κορινού!