Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ: Μετατρέπετε τον Δήμο μας σε Μ.Κ.Ο. ;

Όταν πριν από αρκετούς μήνες είχαμε γνωστοποιήσει την διαφωνία μας για την ανάληψη της διαχείρισης του προγράμματος ΕΣΤΙΑ ΙΙ από τον Δήμο Κατερίνης, το επιχείρημα που είχε προτάξει η Διοίκηση ήταν ότι είναι καλύτερο για την πόλη να διαχειρίζεται το ζήτημα των μεταναστών ο ίδιος ο Δήμος Κατερίνης παρά μια Μ.Κ.Ο.

Ενημερώνουμε λοιπόν τους δημότες, ότι η Διοίκηση, παραμονή Χριστουγέννων (24/12/2020), με απόφαση αριθμού πρωτοκόλλου Ν.118, προχώρησε στην ανάληψη υποχρέωσης του Προγράμματος ΕΣΤΙΑ ΙΙ και για την περιοχή της Θεσσαλονίκης!!!!

Δηλαδή, ο Δήμος Κατερίνης, δια της ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΑΡΚΙΓΚ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, θα διαχειριστεί το πρόγραμμα στέγασης αιτούντων άσυλο, μεταναστών δηλαδή που έχουν εγκατασταθεί στην Θεσσαλονίκη.

Ουσιαστικά, μετατρέπεται σταδιακά, ένας οργανισμός του Δήμου Κατερίνης, σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση και αναλαμβάνει ευθύνες και ρόλο που δεν αποτελούν σκοπό της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Ποιος είναι ο λόγος που αναλάβατε ένα τόσο ευαίσθητο και απαιτητικό πρόγραμμα που αφορά μια άλλη πόλη;

Γιατί για μια τόσο σημαντική εξέλιξη έναν ολόκληρο μήνα μετά, δεν ενημερώθηκαν οι Δημότες; Γιατί δεν συμπεριλήφθηκε αυτή η νέα υποχρέωση του οργανισμού στην ενημέρωση των δράσεων του, που δημοσιεύσατε πρόσφατα;

Δεδομένου ότι έχετε αναλάβει το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ ΙΙ για τον Δήμο μας, λίγο καιρό τώρα, πότε προλάβατε να αποκτήσετε την τεχνογνωσία για να πάρετε και το πρόγραμμα μιας άλλης πόλης;

Πόσα άτομα έχετε προσλάβει και με ποια κριτήρια γίνονται αυτές οι προσλήψεις;

Είναι αλήθεια ότι προσπαθήσατε να πάρετε και το αντίστοιχο πρόγραμμα του Κιλκίς;

Η παράταξη μας, καταψήφισε και επισήμανε στην διοίκηση τους κινδύνους που ελλοχεύει αυτή η απόφαση.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ 
«ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»