Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν πρόκειται ποτέ να κάνω ατελείωτους πολέμους»

Με επίσημη δήλωση του στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι είναι και ήταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ που δεν έκανε κανέναν πόλεμο.

Επίσης επί προεδρίας του τα στρατεύματα των ΗΠΑ στο εξωτερικό βρίσκονται στο χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 19 ετών.

Όλα αυτά ίσως είναι και ένας από τους λόγους που τα μεγάλα ΜΜΕ, τα κέντρα αποφάσεων, οι μεγάλοι οικονομικοί κολοσσοί και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, youtube), έχουν εξαπολύσει ανελέητο πόλεμο εναντίον του... Και από κοντά βέβαια (να μην χάσουν) και οι αντίστοιχοι «διαμορφωτές» γνώμης στην πατρίδα μας.

Ο απλός πολίτης πάντως δεν μάσησε το παραμύθι των ΜΜΕ, κατάλαβε τι συμβαίνει και στήριξε τον Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου, αφού τα μεγαλύτερα ποσοστά ο Τραμπ τα είχε σε εργατικές και φτωχές περιοχές των ΗΠΑ...

Παρόλα αυτά Πρόεδρος των ΗΠΑ θα είναι κάποιος που είχε... «λυσσάξει» να κάνει πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία και να βομβαρδίσει τους φίλους και αδερφούς Σέρβους. Σεβαστό αφού αυτό αποφάσισαν τα ΜΜΕ... συγνώμη η πλειοψηφία.

Η ανακοίνωση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ: «Τα στρατεύματα των Ηνωμένων Πολιτειών στο Αφγανιστάν βρίσκονται σε χαμηλό 19 ετών. Ομοίως, στο Ιράκ και τη Συρία βρίσκονται επίσης στο χαμηλότερο σημείο εδώ και πολλά χρόνια. Θα είμαι πάντα αποφασισμένος να σταματήσω τους ατελείωτους πολέμους. Ήταν μεγάλη τιμή να ξαναχτίσουμε τον στρατό μας και να στηρίξουμε τους γενναίους άνδρες και τις γυναίκες μας με στολή. Επένδυση 2,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου καινούργιου όμορφου εξοπλισμού - όλα κατασκευασμένα στις Η.Π.Α.»

* Η Ελλάδα δεν κέρδισε κάτι από τον Ντόναλντ Τραμπ, ούτε θα κερδίσει κάτι από τον επόμενο Πρόεδρο, όπως και από τους προηγούμενους. Ήμασταν και είμαστε ένα κράτος που σχεδόν πάντα κάνουμε ότι μας πούνε οι ξένοι και αυτό δεν προβλέπεται να αλλάξει για αρκετό καιρό. Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε το γεγονός ότι για την χώρα του ο Τραμπ ήταν ένας καλός Πρόεδρος όσο και αν αυτό δεν αρέσει σε αυτούς που έχουν συνηθίσει να είναι πιστοί ακόλουθοι των προσταγών της νέας τάξης πραγμάτων και της παγκοσμιοποίησης.

** Φωτογραφία από Gerd Altmann από το Pixabay