Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Μήπως να το κοιτούσαμε λίγο αυτό το θέμα;

Δεν είναι θέμα αισθητικής ασχέτως αν σε εμάς δεν αρέσει το συγκεκριμένο "έργο", μπορεί σε κάποιους άλλους να αρέσει, αλλά κυρίως είναι θέμα ασφάλειας για τα μικρά παιδιά και όχι μόνο.

Και μιλάμε για την μεταλλική "βάρκα" στην κεντρική πλατεία της Ολυμπιακής Ακτής (Κατερινόσκαλας).

Δεν μπορεί κάποια στιγμή ο κορονωϊός θα την... κάνει από την ζωή μας και τα πράγματα ελπίζουμε να γυρίσουν εκεί που τα αφήσαμε και εκεί που θέλουμε να είναι. Πλατείες και πάρκα γεμάτα με κόσμο και παιδικές φωνές.

Έτσι και η πλατεία της Ολυμπιακής Ακτής θα γεμίσει πάλι με κόσμο, με παιδάκια να παίζουν, να τρέχουν, να χρησιμοποιούν τις κούνιες, να κάνουν ποδήλατο κ.α.

Αυτή η μεταλλική κατασκευή με τις δύο μυτερές της άκρες, που στην θέα τους σκιαζόμαστε, τι δουλειά έχει σε ένα χώρο που θα βρίσκονται παιδιά και πολύς κόσμος; Να φοβάσαι μην παραπατήσεις ή μήπως σε σπρώξει κάποιος και να πέσεις πάνω στην "βάρκα"...

Έχει χρόνια βέβαια που αυτή η "βάρκα" βρίσκεται εκεί και η αλήθεια είναι ότι δεν ακούσαμε ευτυχώς για κάποιο ατύχημα έως τώρα, αλλά κανείς δεν ξέρει πότε μπορεί να γίνει το κακό και μακάρι να μην γίνει ποτέ. Ας πάρουμε όμως (ο Δήμος Κατερίνης), τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ήμαστε σίγουροι ότι δεν απειλείται η ασφάλεια όσων χρησιμοποιούν ή επισκέπτονται την πλατεία της Ολυμπιακής Ακτής και ας θεωρηθούμε υπερβολικοί. Εξάλλου από χώρους για να τοποθετηθεί η "βάρκα", έχουμε αρκετούς.