Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Προς τη δημοτική αρχή Κατερίνης

Πώς προχωράμε για να εγκρίνουμε υδατοδρόμιο και να φέρουμε υδροπλάνα στον Δήμο μας; Στην Παραλία; Τον Κορινό ή την Ολυμπιακή Ακτή;

Την ώρα που η περσινή τουριστική χρονιά χάθηκε και η φετινή παραμένει αμφίβολη, στην Ελλάδα συντελείται μία «αθόρυβη επανάσταση» που θα μας απασχολήσει στο άμεσο μέλλον: Ετοιμάζονται 150 νέα υδατοδρόμια που θα αρχίσουν να λειτουργούν από φέτος και εντός της επόμενης πενταετίας! Εκτός από τη συντριπτική πλειοψηφία των νησιών μας που έχουν προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή, σε αυτόν τον δρόμο φαίνεται να κινούνται και περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Τα υδατοδρόμια θα επιτρέψουν να προχωρήσουμε στην αεροπορική σύνδεση των σημείων με υδροπλάνα και ουσιαστικά θα δημιουργήσουν μία νέα τάση για τον Ελληνικό τουρισμό, με χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, νέες αγορές τουριστών αλλά και άνοδο των τιμών των ακινήτων στις περιοχές που αυτά θα εγκατασταθούν. Πχ αμφιβάλλει κανείς πως το Υδατοδρόμιο Αμφιλοχίας που προορίζεται ως σημείο διανυκτέρευσης των υδροπλάνων με κατεύθυνση το Ιόνιο θα αρχίσει να δίνει ώθηση σε όλη την περιοχή; (Θα ήταν μεγάλη επιτυχία αν πχ μπορούσαμε να μετατρέψουμε το δικό μας υδατοδρόμιο σε κόμβο για την ευρύτερη περιοχή).

Πώς προχωράει το υδατοδρόμιο στον Δήμο Κατερίνης;

Την ώρα που τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ αναφέρουν πως δεκάδες περιοχές της χώρας μας έχουν τελειώσει με τις περιβαλλοντικές μελέτες ή και με τις αδειοδοτήσεις περιοχών που θα φιλοξενήσουν υδατοδρόμια, έχουμε δει και στον Δήμο μας να γίνονται τα πρώτα βήματα.

Πριν από 3 μήνες πληροφορηθήκαμε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης ενέκρινε 4 μελέτες του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας, μεταξύ των οποίων και μία που αφορά το «Υδατοδρόμιο Παραλίας». Για το θέμα έχουμε τρεις ερωτήσεις:
Τι έχει γίνει από τότε και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της μελέτης και στη συνέχεια την αδειοδότηση του υδατοδρομίου;
Έχει «κλειδώσει» πως το υδατοδρόμιο θα γίνει στην Παραλία Κατερίνης ή θα εξεταστούν και οι πιθανότητες για να γίνει στον Κορινό ή την Ολυμπιακή Ακτή;
Υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει ο Δήμος της Κατερίνης για να υποβοηθήσει την ταχύτερη υλοποίηση αυτού του έργου;

Το χρειαζόμαστε

Το οικονομικό βαλάντιο των τουριστών που θα κινούνται με υδροπλάνα θα είναι πάνω από τον μέσο όρο, νέες τοποθεσίες θα αποκτήσουν υπεραξία (πχ το σημείο διανυκτέρευσης των υδροπλάνων με κατεύθυνση προς Ιόνιο θα είναι η... Αμφιλοχία), ενώ θα δημιουργηθούν και νέες διαδρομές, άγνωστες σήμερα σε όλους.

Όσο πιο γρήγορα και μεθοδικά κινηθούμε ως περιοχή, τόσο πιο γρήγορα θα βάλουμε την περιοχή μας στον χάρτη αυτής της πολλά υποσχόμενης αγοράς, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και αυξάνοντας μακροπρόθεσμα τις τιμές των τουριστικών μας ακινήτων.

Στη διάθεσή σας, για να λύσουμε τα προβλήματα των δημοτών μας

Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε για το κοινό καλό, να προτείνουμε καινοτόμες ιδέες και να δουλέψουμε για να βελτιώσουμε τη ζωή των συνδημοτών μας. Είμαστε στο πλευρό σας ΚΑΙ για το θέμα του υδατοδρομίου (όπως και για κάθε άλλο θέμα που αφορά την πρόοδο του τόπου μας). Είναι σημαντικό να βιαστούμε γιατί όπως φαίνεται το ενδιαφέρον των ιδιωτών επενδυτών είναι μεγάλο και θα είναι κρίμα να μην είμαστε έτοιμοι «όταν η αγορά θα έχει ήδη διαμορφωθεί».

Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε και να προστατέψουμε τα συμφέροντα των δημοτών.

Τι κάνετε για το συγκεκριμένο θέμα;

Δημοτικός Συνδυασμός «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»


Ακολουθεί σχετικό πρόσφατο ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού site liberal.gr