Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Στόματα ερμητικά κλειστά...

Αφωνία στην κυβέρνηση της ΝΔ για την θλιβερή επέτειο των Ιμίων. 25 χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα του 1996, τα πολιτικά κόμματα αλλά και η προεδρεία της δημοκρατίας δείχνουν να μην... θυμούνται τι έγινε στα Ίμια.

Δυστυχώς για αυτούς, ο ελληνικός λαός δεν ξεχνάει και από χθες τόσο στα κοινωνικά δίκτυα όσο και σε ιστοσελίδες και μπλογκς, οι αναφορές και τα ρεπορτάζ στα γεγονότα των Ιμίων κρατάνε ζωντανή την μνήμη των τριών πιλότων μας που τόσο άδικα έχασαν την ζωή τους.

Εκτός της Ελληνικής Λύσης κανένα άλλο πολιτικό κόμμα που συμμετέχει στην Βουλή δεν έβγαλε ούτε μία ανακοίνωση. Όσο και αν ψάξαμε μέχρι τώρα στις επίσημες σελίδες των πολιτικών κομμάτων, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ), ΚΚΕ, ΜΕΡΑ 25 και ΝΔ δεν μπήκαν καν στον κόπο να γράψουν δύο αράδες... Κάποιοι μεμονωμένοι βουλευτές ή πολιτικά στελέχη... ψέλλισαν κάποιες λέξεις για τα γεγονότα αλλά μέχρι εκεί. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μόνο έκανε μία δήλωση στο... twitter ότι τα ονόματα των αδικοχαμένων πιλότων θα δοθούν σε πυραυλάκατους του πολεμικού ναυτικού. Την ίδια στιγμή για θέματα που έχουν να κάνουν με οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κάποιος, οι ανακοινώσεις πάνε και έρχονται.

Επίσημη ανακοίνωση από εν ενεργεία πολιτικά κόμματα της Βουλής των Ελλήνων (εκτός της Ελληνικής Λύσης) δεν είδαμε. Πού λόγος φυσικά για κάποια ρίψη στεφάνων στην περιοχή των Ιμίων. Πήγε ένας ψαράς από ότι μάθαμε και έριξε ένα στεφάνι...

Θα μπορούσε να γίνει ένα μνημείο στις βραχονησίδες των Ιμίων και κάθε χρόνο να καταθέτονται στεφάνια προς τιμήν των τριών ηρώων μας. Από την στιγμή όμως που δεν μπορούμε ούτε να ψαρέψουμε στην περιοχή, αυτή η πρόταση μοιάζει ουτοπική. 

Τεράστιες οι ευθύνες των πολιτικών μας για τα γεγονότα των Ιμίων, χειρότερη όμως είναι η λήθη στην οποία έχουν περιέλθει τα πολιτικά κόμματα μας.