Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Ελληνική εφημερίδα γράφει για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από τους... Έλληνες το 1821

200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση του 1821, η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ με άρθρο της κατηγορεί τον Γέρο του Μοριά, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, αλλά και τους Έλληνες αγωνιστές για... σφαγή στην Τριπολιτσά.

Μάλιστα μιλάει και για... αφανισμό τουρκικών χωριών από τον Ελληνικό Στρατό κατά την οπισθοχώρηση του στην Μικρά Ασία το 1922!

"Σφαγή των Τούρκων" χαρακτηρίζει την κατάληψη της Τριπολιτσάς την οποία ονομάζει "Σμύρνη των Τούρκων". Τέλος, η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ... στεναχωριέται που δεν διδάσκεται στα σχολεία και στα παιδιά μας η... "μαύρη σελίδα του ΄21" όπως την χαρακτηρίζει.

Το απαράδεκτο άρθρο της εφημερίδας, μας δείχνει πως θα εορταστούν τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ΄21 στην Ελλάδα του 2021.

Η εφημερίδα θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η Τριπολιτσά δεν αλώθηκε αλλά απελευθερώθηκε από τους Έλληνες, γιατί ήταν μία Ελληνική σκλαβωμένη πόλη που γνώρισε όπως και οι περισσότερες Ελληνικές πόλεις μας, την βιαιότητα των Τούρκων. Ναι, έγιναν βιαιότητες και ήταν μεγάλο το μένος των Ελλήνων αγωνιστών. Ένα μένος όμως που προερχόταν από τα 400 χρόνια σκλαβιάς κάτω από το σπαθί του Τούρκου κατακτητή, που αιματοκύλησε τον ελληνισμό, βίαζε, έστελνε τις γυναίκες στα χαρέμια και έκανε γενίτσαρους τα ελληνόπουλα. Οι Έλληνες με την απελευθέρωση της Τριπολιτσάς έστειλαν παντού το μήνυμα ότι ήταν αποφασισμένοι να αγωνιστούν υπέρ πίστεως και πατρίδας, να δώσουν την ζωή τους για τον ιερό σκοπό της Επανάστασης μέχρι κανείς Τούρκος να μην μείνει σε ελληνικό έδαφος. Η Τριπολιτσά εκτός από στρατηγικής σημασίας νίκη, συμβόλιζε και την αποφασιστικότητα των Ελλήνων και έσπειρε τον τρόμο και τον πανικό στους Τούρκους.

Περιμένουμε η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ να ασχοληθεί με τον ίδιο... ζήλο, για τα εγκλήματα των Τούρκων κατά των Αρμενίων, των Ασσύριων, των Κούρδων, των Σύρων, των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, των Ελλήνων στην Κύπρο κ.α. Είναι... μακρύς ο κατάλογος των Εθνών που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους και για κάποιους από αυτούς η γενοκτονία τους συνεχίζεται ακόμα και σήμερα.

Λυπούμαστε που 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση, ελληνική εφημερίδα επιλέγει αυτόν τον τρόπο να... "τιμήσει" την επέτειο της. Λυπούμαστε που Έλληνες γράφουν τέτοια πράγματα και κυρίως για τον τρόπο που τα γράφουν.

Εμείς, απλά θα της αφιερώσουμε το παρακάτω ελληνικό δημοτικό τραγούδι:

Σαράντα παλικάρια από τη Λιβαδειά
πάνε για να πατήσουνε την Τοπολιτσά.
Στον δρόμο που πηγαίναν γέροντ' απαντούν
-Γειά σου, χαρά σου, γέρο -Καλώς τα τα παιδιά
Πού πάτε παλικάρια, που πάτε ωρέ παιδιά;
-Πάμε για να πατήσουμε τη Τοπολιτσά
-Ώρα καλή παιδιά μου να πάτε στο καλό
-Έλα μαζί μας, γέρο, γεροντόκλεφτα.
-Δεν ημπορώ παιδιά μου, γιατί γέρασα,
-μόν' πάρτε τον υγιό μου τον μικρότερο,
πό 'χει λαγού ποδάρια και πέρδικας φτερά,
που ξέρει τα λημέρια που λημέριαζα,
που ξέρει και τις βρύσες πόπινα νερό.

Αν... αντέχετε να διαβάσετε το απαράδεκτο άρθρο της εφημερίδας Έθνους, μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: www.ethnos.gr