Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" στο μνημείο των εκτελεσθέντων Ελλήνων πατριωτών από τους Γερμανούς στον Σ.Σ. Κατερίνης (ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ)

23/2/1943 η θλιβερή επέτειος της εκτέλεσης από τους Γερμανούς ΝΑΖΙ των Ελλήνων πατριωτών και η "ΑΛΗΘΕΙΑ" επισκέφτηκε το μνημείο στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης.

Κανονικά σήμερα θα έπρεπε να είχε τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τους ηρωικά εκτελεσθέντες Έλληνες πατριώτες και να αποδοθούν τιμές στην μνήμη τους από επισήμους και απλούς πολίτες. Εμείς μεταβήκαμε στον χώρο στις 11:00 σήμερα (21/2/2021) το πρωί και αντικρίσαμε εκτός από έναν ομολογουμένως περιποιημένο (σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια) χώρο, μόνο σημαιάκια και από εκεί και πέρα την απόλυτη ερημιά. Περιμέναμε μία ώρα περίπου μέχρι τις 12:15 και αποχωρήσαμε αφού δεν φάνηκε κανείς από αρχές και κόσμο, εκτός από μία οικογένεια (συγγενείς εκτελεσθέντα) που πέρασε να αποτίσει φόρο τιμής στους Έλληνες πατριώτες. Να επισημάνουμε ότι μέχρι την στιγμή που γραφόταν το ρεπορτάζ, δεν είχαμε λάβει κάποια ειδοποίηση για το αν θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και πότε.

* Πάντως έχει αναρτηθεί στην Διαύγεια, απόφαση (με αριθμό 48/2021) του Δήμου Κατερίνης που αναφέρεται σε κονδύλι για προμήθεια στεφάνων και μίσθωση μικροφωνικής εγκατάστασης στο πλαίσιο διοργάνωσης εκδήλωσης μνήμης & τιμής για τους πατριώτες που εκτελέστηκαν τον Φεβρουάριο του 1943 στον Σ.Σ. Κατερίνης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 11:30, στο μνημείο πεσόντων στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης

Εμείς κατά την επίσκεψη μας σήμερα στο μνημείο πεσόντων δεν είδαμε ούτε στεφάνια, ούτε μικροφωνική, ούτε και κόσμο...

Γνωρίζουμε ότι ισχύουν περιοριστικά-απαγορευτικά μέτρα λόγω κορονωιού, αλλά την μνήμη και τον σεβασμό σε αυτούς που έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα μας, καμία πανδημία-επιδημία δεν μπορεί να την επισκιάσει.

Τιμή και Δόξα στους Έλληνες πατριώτες. Δεν πρόκειται να ξεχαστούν ποτέ!