Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

"Στόματα ερμητικά κλειστά" από κυβέρνηση και αντιπολίτευση για την νέα πρόκληση της Τουρκίας

Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε τις τελευταίες ώρες, σε εξέλιξη (για πολλοστή φορά...) βρίσκεται παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας από την Τουρκία.

Τα τουρκικά "ερευνητικά" πλοία Barbaros και Τσεσμέ, αλωνίζουν το Αιγαίο καταπατώντας κάθε έννοια όχι μόνο εθνικής κυριαρχίας αλλά και διεθνούς δικαίου. Η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να ενεργοποιεί τους προβλεπόμενους κανόνες εμπλοκής ασχολείται με τα... χιόνια!

Όχι απλά δεν εκ διώχνει τα τουρκικά πλοία από τα νερά μας, αλλά δεν προβαίνει καν σε κάποια δήλωση (αν και με δηλώσεις δεν πετυχαίνεις νίκες, ούτε καν εντυπωσιασμούς).

Μετά την επαίσχυντη "Συμφωνία των Πρεσπών" και αναρωτώμενοι αν μπορεί να γίνει κάτι χειρότερο στα εθνικά μας θέματα, έρχεται η κυβέρνηση της ΝΔ με την επιδεικτική απραξία της στις συνεχόμενες παραβιάσεις των Τούρκων να μας κάνει να ανησυχούμε για κάτι παρόμοιο και στο Αιγαίο.

Το αξιοπερίεργο σε όλα αυτά δεν είναι μόνο η ανικανότητα της ΝΔ να διαχειριστεί μία κρίσιμη για την πατρίδα κατάσταση, αλλά και η εκκωφαντική σιωπή της αντιπολίτευσης. Εκτός της Ελληνικής Λύσης κανένας δεν μιλάει λες και δεν τρέχει τίποτα! ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25 έχουν απλά... εξαφανιστεί.

-----------

Το δελτίο τύπου της Ελληνικής Λύσης:


ΔΙΠΛΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΑΤΗ

Το τουρκικό ερευνητικό Barbaros βρίσκεται από τις πρωινές ώρες μεταξύ Χίου και Ψαρών, με κλειστό τον πομπό. Παραβίασε ακόμα και την υποτιθέμενη (και απαράδεκτη) κόκκινη γραμμή των έξι μιλίων, φτάνοντας ακόμα και στην Ικαρία!

Πριν από ένα εικοσιτετράωρο το ίδιο σκάφος ήταν στο Καστελόριζο. Η κυβέρνηση ως απλός θεατής, παράλληλα με την εισβολή του τουρκικού πολεμικού “Τσεσμέ” που μάλιστα έχει προαναγγελθεί από παράνομη τουρκική NAVTEX, επιτρέπει στην Τουρκία να δημιουργεί τετελεσμένα σε δύο μέτωπα, διαπράττοντας εθνική μειοδοσία.

Η κυβέρνηση αντί να ενεργήσει άμεσα απέναντι σε αυτή την διπλή εθνική απειλή, την συγκαλύπτει επιβάλλοντας σιωπητήριο στα ΜΜΕ.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ καλεί άμεσα την κυβέρνηση:

Να πραγματοποιήσει νηοψία στο Barbaros συλλαμβάνοντας το πλήρωμα του.

Να αποστείλει προειδοποίηση βύθισης στο “Τσεσμέ”, να το καταδιώξει και να το βυθίσει εάν δεν αποχωρήσει άμεσα από την πορεία της προαναγγελθείσας εισβολής, που προκύπτει φυσικά από την παράνομη τουρκική NAVTEX.

Να επεκτείνει άμεσα τα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια.

Οτιδήποτε άλλο συνιστά εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021