Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Στην Βουλή η διακοπή λειτουργίας της Alpha Bank Πλαταμώνα

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Σπυρίδωνα – Άδωνη Γεωργιάδη κατέθεσε ο Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής, Απόστολος Πάνας, μετά από εισήγηση του Περιφερειακού Συμβούλου Πιερίας, Χρήστου Τζιουβάρα, σχετικά με την διακοπή λειτουργίας του τραπεζικού καταστήματος της Alpha Bank στον Πλαταμώνα Πιερίας.

Στην ερώτησή του προς τον Υπουργό, ο Βουλευτής Χαλκιδικής επισημαίνει την σπουδαιότητα της διατήρησης σε λειτουργία του εν λόγω καταστήματος για την τοπική κοινωνία και οικονομία της ευρύτερης περιοχής της νότιας Πιερίας, που αποτελεί ένα από τα δυναμικότερα μέρη του Νομού.

Γίνεται αναφορά στο πρόβλημα που δημιουργείται στους ηλικιωμένους λόγω της περιορισμένης δυνατότητας που έχουν για την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών, ενώ τονίζεται η γενικότερη υποβάθμιση των υπηρεσιών της περιοχής στον τομέα των χρηματικών συναλλαγών.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης.


ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Σπυρίδωνα-Άδωνη Γεωργιάδη
ΘΕΜΑ: «Κλείσιμο Τραπεζικού Καταστήματος Alpha Bank στον Πλαταμώνα Πιερίας.

Κύριε Υπουργέ

Όπως πληροφορούμαστε από τους πολίτες της περιοχής του Πλαταμώνα το τραπεζικό Κατάστημα της Alpha Bank πρόκειται να κλείσει.

Είναι έντονες οι διαμαρτυρίες σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας, καθώς η εν λόγω τράπεζα, εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση τους πολίτες της περιοχής - κατοίκους και επιχειρηματίες – από όλη την Δημοτική Ενότητα Ανατολικού Ολύμπου (Λεπτοκαρυά, Σκοτίνα, Νέος και Παλαιός Παντελεήμονας, Νέοι Πόροι) και Λιτοχώρου αλλά και τις βόρειες περιοχές του Νομού Λάρισας.

Παράλληλα, με την απομάκρυνση του καταστήματος δημιουργείται ιδιαίτερο πρόβλημα στους ηλικιωμένους, που έχουν περιορισμένη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο για τις συναλλαγές τους.

Επειδή ο Πλαταμώνας αποτελεί περιοχή – σταθμό στο πέρασμα Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αριθμεί πολλούς παραθεριστές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου λόγω αναπτυγμένης τουριστικής κίνησης

Επειδή δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση άλλο τραπεζικό κατάστημα

Επειδή το κλείσιμό του θα οδηγήσει στη γενικότερη υποβάθμιση των υπηρεσιών της περιοχής στον τομέα των χρηματικών συναλλαγών, που θα πλήξει την επιχειρηματική και γενικότερη ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Τι σκοπεύετε να πράξετε, ώστε να μην κλείσει οριστικά το Τραπεζικό Κατάστημα της Alpha Bank στον Πλαταμώνα Πιερίας ;

Ο ερωτών Βουλευτής
Πάνας Απόστολος