Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Αναστάτωση στα σχολεία της Κατερίνης από τον ισχυρό σεισμό στην Ελασσόνα

Για την ακρίβεια αυτοί που αναστατώθηκαν περισσότερο ήταν οι γονείς που έσπευσαν να πάρουν τα παιδιά τους από τις σχολικές μονάδες της πόλης μας.

Αυτό που είδαμε εμείς σαν εικόνα από δημοτικό σχολείο της πόλης μας ήταν, ψυχραιμία και υποδειγματικό τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και από τα παιδιά. Η εκκένωση των τάξεων έγινε απόλυτα συγκροτημένα χωρίς πανικό και τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στην αυλή του σχολείου μέχρι την ώρα της αποχώρησής τους.

Αυτοί που αναστατώθηκαν περισσότερο ήταν οι γονείς (δικαιολογημένα πάντως σε μία τέτοια κατάσταση), αλλά ευτυχώς όλα κύλησαν ομαλά χωρίς κάποιο πρόβλημα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν (εκτός αν ήδη το έχουν κάνει και δεν το γνωρίζουμε), μετά από την σημερινή εμπειρία, να προβούν σε προληπτικούς ελέγχους των σχολικών κτιρίων ώστε να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη φορά που θα βρεθούμε σε μία παρόμοια κατάσταση. Ζούμε σε μία σεισμογενή χώρα, αυτό δεν αλλάζει, μπορούμε όμως τουλάχιστον να πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας που επιβάλλονται, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες ενός σεισμού.