Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Η χώρα όπου ο χρόνος έχει παγώσει...

Παγκόσμιο φαινόμενο που προσελκύει το ενδιαφέρον των επιστημόνων είναι αυτό που συμβαίνει εδώ και ένα χρόνο σε μία μικρή χώρα του πλανήτη μας.

Εδώ και ένα χρόνο έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση αυτής της χώρας, καραντίνα (κλείδωμα-lockdown) για την προστασία των πολιτών από έναν άγνωστο ιό που απειλεί την ζωή τους. 

Μάλιστα αυτός ο ιός εμφανίζεται μόνο μόλις νυχτώσει και οι πολίτες κλείνονται μέσα στα σπίτια τους για να γλυτώσουν από αυτόν. Μόλις ξημερώσει ο ιός έχει φύγει και οι πολίτες ξαναβγαίνουν στους δρόμους και πηγαίνουν στα σούπερ μάρκετ για να αγοράσουν προμήθειες. Στα σούπερ μάρκετ, πολύ δύσκολα ο ιός πλησιάζει, χωρίς ακόμα να υπάρχει κάποια σοβαρή επιστημονική εξήγηση...

Η καραντίνα θα ήταν διάρκειας δύο εβδομάδων σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ηγεσίας της χώρας και των επιστημόνων. Η καραντίνα όμως συνεχίζεται ακόμα και σήμερα, πάνω από ένα χρόνο... Μάλιστα κατά καιρούς, ο Πρωθυπουργός, υπουργοί της κυβέρνησης, τα ΜΜΕ της χώρας, επιστήμονες κ.α. ανακοινώνουν, «ότι φθάσαμε στο τέλος του δρόμου», αλλά οι πολίτες δεν βλέπουν ακόμα τον δρόμο, «βλέπουμε φως στο τούνελ» αλλά οι πολίτες πάλι δεν βλέπουν το φως και παραμένουν μέσα στο τούνελ, «τελειώνουν οι θυσίες σας» αλλά οι θυσίες της κοινωνίας συνεχίζονται!

Ένα χρόνο τώρα, στα σχολεία τα παιδιά παραμένουν (όταν τα σχολεία ανοίγουν) σε αίθουσες «σπιρτόκουτα» που στοιβάζονται το ένα πάνω, ανακοινώνονται ότι θα δοθούν τάμπλετ στους μαθητές αλλά μέχρι τώρα κανείς δεν έχει πάρει ούτε ένα, νέα λεωφορεία δεν αγοράζονται και οι πολίτες στοιβάζονται και αυτοί ο ένας πάνω στον άλλο, ανακοινώνεται ότι θα προσληφθούν ιατροί αλλά ο αριθμός τους παραμένει ο ίδιος, μια τους λένε ότι δεν χρειάζεται να φορούν μάσκες, μετά τους λένε πώς πρέπει να φορούν διπλές μάσκες και πολλά άλλα περίεργα πράγματα συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα.

Κάθε δύο εβδομάδες, κάποιος της κυβέρνησης βγαίνει στην τηλεόραση και ανακοινώνει ότι σε δύο εβδομάδες θα έχουν τελειώσει όλα και οι πολίτες θα επιστρέψουν στην κανονικότητα τους. Κάθε δύο εβδομάδες εδώ και έναν χρόνο... Τα ημερολόγια δεν γυρνάνε σελίδα, τα ρολόγια έχουν παγώσει και δεν δουλεύουν!

Η κυβέρνηση αυτής της χώρας απευθύνθηκε σε «ειδικούς» και επιστήμονες ανά τον κόσμο και προμηθεύτηκε εδώ και πολλούς μήνες ένα «θαυματουργό» εμβόλιο που θα επέτρεπε στον χρόνο να κυλήσει κανονικά και στους πολίτες να ξαναγυρίζουν στον φυσιολογικό τρόπο ζωής τους. Ούτε όμως και αυτό δεν πρόσφερε κάποια λύση, αφού οι δύο εβδομάδες καραντίνας παραμένουν, δεν αλλάζει με τίποτα ο χρόνος!

Εξήγηση δεν υπάρχει...

Άλλοι λένε ότι έχει γίνει κάποιο ατύχημα σε αυτή τη χώρα, άλλοι λένε ότι πρόκειται για κάποιο πείραμα σε σχέση με την... έννοια που αντιλαμβάνεται κάποιος τον χρόνο, άλλοι λένε ότι φταίει το νερό, ο ήλιος, ο αέρας αυτή της χώρας και πολλά άλλα!

Όλα αυτά έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινότητας, που με συμπάθεια και αγωνία παρακολουθεί όλα αυτά που συμβαίνουν σε αυτή την μικρή χώρα. Μέχρι να δοθεί μία λογική εξήγηση στο τι πραγματικά συμβαίνει, οι πολίτες αυτής της χώρας παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα σε αυτό το "πάγωμα" του χρόνου χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα.

Παρακολουθούμε τα γεγονότα και σε... δύο εβδομάδες θα σας ενημερώσουμε και πάλι αν έχει προκύψει κάτι το νεότερο!