Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Τίποτα δεν θυμίζει αυτά που πρέπει να θυμόμαστε...

Μια εβδομάδα έμεινε για να ξημερώσει η 25η Μαρτίου 2021. Μια εβδομάδα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και ΤΙΠΟΤΑ δεν θυμίζει ότι αυτή η χώρα... γιορτάζει.

Ποιος περίμενε ότι μία έστω στα χαρτιά δεξιά κυβέρνηση (αυτή της ΝΔ) θα επιδείκνυε τόση αδιαφορία και απροθυμία να τιμήσει και να δείξει ευγνωμοσύνη και σεβασμό στην πιο σημαντική επέτειο της ιστορίας μας. Ίσως η προσήλωση της στο να εισπράξει τα 300αρια από τα πρόστιμα για τον κορονωιό της έχουν θολώσει το μυαλό.

Αν εξαιρέσεις κάτι μεμονωμένες ιδιωτικές πρωτοβουλίες, τίποτα δεν θυμίζει ότι σε αυτή τη χώρα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ΄21. Σύμφωνα με ότι έχει διαρρεύσει μέχρι στιγμής, μόνο μία στρατιωτική παρέλαση θα γίνει στις 25 Μαρτίου στην Αθήνα και αυτή χωρίς κόσμο. Θα είμαστε κλειδωμένοι σπίτια μας και στην καλύτερη περίπτωση η κρατική τηλεόραση θα μας βάλει να δούμε τον Παπαφλέσσα, άντε και την Μπουμπουλίνα. 

Η "επιτροπή εορτασμών" που έφτιαξε η κυβέρνηση της ΝΔ, άφαντη και αυτή, και αντί να ενώσει, δίχασε την κοινωνία με τις τοποθετήσεις της, τις επιλογές της και κυρίως με όσα συμβολίζουν τα άτομα που την απαρτίζουν. Ίσως η δημιουργία αυτής της επιτροπής να είναι το άλλοθι της κυβέρνησης. «Ορίστε κάναμε και επιτροπή, δεν φταίμε εμείς αλλά αυτοί...» θα μπορούσε να ισχυριστεί η κυβέρνηση ως απάντηση στις δικαιολογημένες φωνές διαμαρτυρίας που ολοένα και πολλαπλασιάζονται.

Ακόμη και τα σχολεία έκλεισε η ΝΔ, ώστε να μην έχουν την δυνατότητα τα παιδιά μας να μάθουν για τους ηρωικούς προγόνους τους και την ιστορία της Επαναστάσεως. Ούτε ένα ποιηματάκι δεν είπαν τα παιδιά φέτος (όπως και πέρσι). 

Και η Εκκλησία στο ίδιο κλίμα. Η μόδα των τηλεδιασκέψεων εισχώρησε στις Μητροπόλεις μας, προσφέροντας και στους ιεράρχες μας το βολικό άλλοθι για όλα αυτά που όφειλαν να κάνουν και δεν έκαναν. 

Αντί να έχουμε σημαιοστολισμένους δρόμους και φωταγωγημένα κτίρια, έχουμε «νεκρές» γειτονιές, κλειστά καταστήματα και απαγόρευση κυκλοφορίας.

Το ίδιο ισχύει και στο εξωτερικό και όπου υπάρχει ελληνισμός. Καμία πρωτοβουλία, καμία κίνηση της κυβέρνησης να κινητοποιήσει τους εκεί Έλληνες, να τους στηρίξει, να διοργανώσει εκδηλώσεις και να δείξει σε όλο τον κόσμο τι γιορτάζει η Ελλάδα.

Χάσαμε τα 200 χρόνια, ας ελπίσουμε ότι σε 100 χρόνια θα υπάρχει Ελλάδα και το 2121 θα υπάρχει κυβέρνηση που δεν ξεχνάει, σέβεται και τιμά τον αγώνα όλων αυτών των ηρώων που έδωσαν την ζωή τους για την Πατρίδα και την Πίστη μας. Αυτή η κυβέρνηση, απέτυχε...