Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Με ποδήλατο στην Ι.Μ. Παναγίας Μακρυρράχης

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: «Γνωρίζω την Κατερίνη, Μαθαίνω την Πιερία» επετειακή ιστορική διαδρομή Ι.Μ. Παναγίας Μακρυρράχης.

Η πανδημία συνεχίζεται αλώνοντας κυριολεκτικά τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής μας. Οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ τηρώντας αυστηρά κάθε πρωτόκολλο ασφάλειας, κατά του covid 19 και λαμβάνοντας κάθε ατομικό μέτρο προστασίας: εμβολιασμούς (όσοι το δικαιούνται), συχνά και όποτε υπάρχει ευκαιρία rapid test, έλεγχος αντισωμάτων κλπ. Συνεχίζουν ασφαλώς τις ποδηλατικές τους εξορμήσεις.

Ήμασταν από τους τυχερούς -που δεν μας απαγόρευσαν- και μας άφησαν να γυμναζόμαστε με το αγαπημένο μας όχημα. Στα όρια της ανοχής του νόμου ,αν και κανένας δεν τα γνωρίζει ακριβώς, αφού κάθε τόσο αλλάζουν, ποδηλατούμε ΠΑΝΤΑ εκτός των κεντρικών οδών ,αναζητώντας ασφαλείς, όμορφες και όσο το δυνατόν ήσυχες διαδρομές.

Την περασμένη Κυριακή ποδηλατίσαμε (μία ακόμη φορά) μέχρι την Μικρή Μηλιά (ή Μηλέα) ασφαλής ποδηλατική διαδρομή ΕΛ 9. Η απόσταση από την Κατερίνη είναι περίπου 27 χλμ ειδικά εάν περάσουμε από το ήσυχο μικρό χωριό και συνεχίζουμε μέχρι το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας, λίγο πιο έξω στην τοποθεσία «Μακρυνή-ράχη».

«Η ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Μακρυρράχης είναι ένα από τα τρία γυναικεία μοναστήρια της Μητρόπολης Κίτρους ,αφιερωμένη στην κοίμηση της Θεοτόκου .Ιδρύθηκε μεταξύ 10ου με 12ου αιώνα σαν ανδρική Σταυροπηγιακή –Πατριαρχική. Η μονή συμμετείχε ενεργά στους αγώνες τους έθνους από το 1878 που κηρύσσεται η επανάσταση του Κολινδρού καθώς και σε όλη την διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα.» Η μονή υπέστη τεράστιες καταστροφές από Τούρκους όσο και από τους Γερμανούς… https://www.monastiria.gr/iera-moni-panagias-makryrraxis-pierias/

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ και ιδιαίτερα το τμήμα ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ για τις πολύτιμες συμβουλές και υποδείξεις τους, τα 25 χρόνια που ποδηλατούμε ΑΣΦΑΛΩΣ στην ΠΙΕΡΙΑ!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΞΕΝΑΓΟΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ /MTB LEADER
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΙΩΡΗΣ