Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Ανοίγουν τα Λύκεια την Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 - Υποχρεωτικό το τεστ δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα και Πέμπτη)

Ομολογία αποτυχίας των περιοριστικών μέτρων και της καραντίνας που επέβαλε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονωιού με την απόφαση να ανοίξουν από την Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 τα Λύκεια.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είχε κλείσει τα σχολεία με 200-300 «κρούσματα» την ημέρα, και τώρα με 3.000-4.000 «κρούσματα» ημερησίως αποφασίζει να τα ανοίξει. Χωρίς να γνωρίζει κανείς την αξιοπιστία αυτών το self test και επιβάλλοντας σε μία διαρκή ταλαιπωρία, μαθητές-τριες, γονείς, εκπαιδευτικούς και φαρμακοποιούς μεταθέτει πλέον την ευθύνη σε όλους τους άλλους εκτός από αυτήν.

Ουρές δύο φορές την εβδομάδα στα φαρμακεία για την προμήθεια των τεστ, ταλαιπωρία στους γονείς για να δηλώνουν τα αποτελέσματα στο διαδίκτυο (μετά τα sms τώρα ακόμα μία εφαρμογή συγκεντρώνει τα στοιχεία μας), να τα εκτυπώνουν ή χειρόγραφα, να τα πηγαίνουν οι μαθητές στα σχολεία και να τα ελέγχουν οι εκπαιδευτικοί δύο φορές την εβδομάδα στα σχολεία!

Και μετά από όλα αυτά τα παιδιά θα είναι υποχρεωμένα να φορούν τις μάσκες-φίμωτρα, τουλάχιστον 6 ώρες την ημέρα, αφού το μέτρο αυτό παραμένει.

Όλα τα παραπάνω είναι υποχρεωτικά και στους μαθητές που δεν θα «συμμορφωθούν» και δεν θα «υπακούσουν» δεν θα τους επιτρέπεται η πρόσβαση στα σχολεία και στην Εκπαίδευση, αφού δεν θα έχουν δικαίωμα να παρακολουθήσουν μαθήματα ούτε μέσω τηλεκπαίδευσης.

Τέλος, ερωτήματα προκύπτουν για την συνταγματικότητα των υποχρεωτικών self test σε ανήλικα παιδιά, αφού πρόκειται για μία ιατρική πράξη η οποία στην ουσία καθίσταται υποχρεωτική, μιας που η άρνηση της οδηγεί σε αποκλεισμό από την Εκπαίδευση με ότι αυτό συνεπάγεται, όπως κοινωνικός αποκλεισμός, στέρηση μαθησιακής γνώσης, αποκλεισμός από τις πανελλαδικές εξετάσεις, κ.α.

* Φωτογραφία από Augusto Ordonez από το Pixabay