Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Κινητοποίηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο στρατόπεδο του Λιτοχώρου (ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση στο στρατόπεδο του Λιτοχώρου πραγματοποίησε το Σάββατο 17/4 το ΚΚΕ και η ΚΝΕ...

στο πλαίσιο της εβδομάδας πανελλαδικής παρέμβασης για τα δικαιώματα των νέων στρατευμένων. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.

Στην κινητοποίηση επισημάνθηκε ότι τα προβλήματα των στρατιωτών δεν σταματάνε στις πύλες των στρατοπέδων, όπως δεν σταματούν στις πύλες των στρατοπέδων και οι διεκδικήσεις.

Αναπτύχθηκαν μία σειρά αιτήματα, όπως να μην αυξηθεί η στρατιωτική θητεία, η εξασφάλιση από την κυβέρνηση εδώ και τώρα της έκτακτης οικονομικής στήριξης των στρατευμένων, καθώς μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες δεν πρέπει να επιβαρύνονται με επιπλέον έξοδα οι οικογένειές τους, να εξασφαλιστεί εδώ και τώρα η υγιεινή και ασφάλεια μέσα στα στρατόπεδα - να υπάρξει αποσυμφόρηση των θαλάμων και των κοινόχρηστων χώρων με συνεχή απολύμανση, επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ, να διασφαλιστεί η αξιοποίηση όλων των εμβολίων για να προχωρήσει γρήγορα ο εμβολιασμός των στρατιωτών.

Τέλος, καταγγέλθηκε η συνεκπαίδευση τμημάτων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με αντίστοιχα αμερικανοΝΑΤΟικά.

Μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν: «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουν οι βάσεις, καμία συμμετοχή στις επεμβάσεις», «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», «Δώστε λεφτά για την Υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία» κ.ά.