Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Εμείς το είδαμε διαφορετικά...

Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά για την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών κ. Δένδια στην Τουρκία και την συνέντευξη με τον Τούρκο ομόλογο του.

...Δεν του χαρίστηκε. Του την είπε. Σθεναρή στάση και διάφορα ακόμη πολλά εύσημα δόθηκαν στον κ. Δένδια για όσα είπε ή απάντησε στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών.

Εμείς όμως είδαμε άλλα...

Παρά το γεγονός ότι σπάνια ένας Έλληνας πολιτικός όταν βρίσκεται δίπλα σε έναν Τούρκο, τολμά να μιλήσει έτσι όπως έκανε ο κ. Δένδιας σήμερα, η στάση του ήταν και παρέμεινε άκρως απολογητική. Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί ο κ. Δένδιας αναγκάστηκε να απολογείται σε ότι μας κατηγορούσε ο Τούρκος ομόλογος του. Ο Τούρκος μας κατηγορούσε και ο δικός μας απολογούταν. Ο κ. Δένδιας δεν ανέφερε τίποτα για το θερμό καλοκαίρι με τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, δεν ανέφερε τίποτα για την παράνομη κατοχή της Κύπρου, δεν ανέφερε για τις ορδές των παράνομων μεταναστών που στέλνει στην χώρα μας η Τουρκία, και αντί να κατακρίνει εντονότατα την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, υποσχέθηκε ότι θα γίνουν τα εγκαίνια του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα! Δηλαδή οι τούρκοι μετατρέπουν τις ελληνικές εκκλησίες σε τζαμιά και εμείς τους τάζουμε νέα τζαμιά στην χώρα μας!

Με λίγα λόγια αντί να διεκδικεί ο κ. Δένδιας, βρέθηκε στο σημείο να απολογείται για αυτά που μας κατηγορούν οι τούρκοι. Αυτό για εμάς δεν λέγεται επιτυχία...