Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Αυτό έλειπε... να ζητάνε τέλη τραπεζοκαθισμάτων, από καταστήματα που δεν λειτουργούσαν...

Δεν θα χρεώσει τέλη τραπεζοκαθισμάτων ο Δήμος Κατερίνης στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για το διάστημα 1 Ιανουαρίου – 30 Απριλίου, δηλαδή το διάστημα που τα καταστήματα ήταν κλειστά...



Επίσης από την ανακοίνωση του Δήμου Κατερίνης, πληροφορούμαστε ότι θα υπάρξει μείωση 30%-40% στα τέλη για το επόμενο 8μηνο αναλόγως τον τρόπο εξόφλησης.


Η λογική και το σωστό θα έπρεπε να είναι:

1ον, δεν ζητάς τέλη από κάποιον που χωρίς την δικιά του υπαιτιότητα το κατάστημά του δεν λειτουργεί, όπως δεν ζητάς και ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού.
2ον, δεν διαφημίζεις το αυτονόητο...
3ον, η απαλλαγή των τελών για το διάστημα αυτό των 4 μηνών, είναι απόφαση της κυβέρνησης ή του Δήμου Κατερίνης;
4ον, η ανακοίνωση για την μείωση του επόμενου 8μηνου θα έπρεπε να είναι πιο γενναία και αναλόγως με το πως θα κινηθεί η αγορά, αλλά και οι εξελίξεις με την επιδημία του κορονωιού στην χώρα μας. Ποιος μπορεί να διασφαλίσει από τώρα το πώς θα είμαστε τον Αύγουστο ή τον Νοέμβριο;
5ον, τα καταστήματα ήταν κλειστά και στο τέλος του 2020. Τι ισχύει για εκείνη την περίοδο;


* Επίσης μειώσεις στα έσοδα τους είχαν σχεδόν οι περισσότεροι δημότες της πόλης μας (όπως και όλης της χώρας), που δεν έχουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Γιατί να μην υπάρχει και κάποια μείωση των δημοτικών τελών και σε αυτούς; Από όσο γνωρίζουμε οι Δήμοι σε όλη την Ελλάδα έχουν λάβει έκτακτες ενισχύσεις από την κυβέρνηση για όλο αυτό το διάστημα.


Η ανακοίνωση του Δήμου Κατερίνης:

Τέλη τραπεζοκαθισμάτων Μεγάλες μειώσεις για το επόμενο 8μηνο

-Ουσιαστική η στήριξη του Δήμου Κατερίνης στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος ενόψει επιστροφής στην νέα «κανονικότητα».
-Απαλλαγή τέλους για το πρώτο 4μηνο του έτους

Μηδενικά είναι τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Δήμο Κατερίνης για το διάστημα 1 Ιανουαρίου – 30 Απριλίου, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης.

Η επαναλειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι προγραμματισμένη για τις 3 Μαϊου 2021 και ήδη οι επαγγελματίες του κλάδου έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία και τις διαδικασίες για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

Ο Δήμος Κατερίνης θέλοντας να στηρίξει την επιβίωση των επαγγελματιών, εγκαίρως έλαβε την απόφαση για απαλλαγή των τελών τραπεζοκαθισμάτων στο 100% για όλο το διάστημα που τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος παρέμειναν κλειστά.

Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο τέλος για το επόμενο 8μηνο, είναι αισθητά μειωμένο. Η μείωση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έχει οριστεί στο 30% για όσους επιλέξουν την καταβολή του ποσού σε δόσεις. Η μείωση θα αγγίξει το 40%, αν το τέλος καταβληθεί στο σύνολό του.

Η επαναλειτουργία της εστίασης, ουσιαστικά προαναγγέλει στην επιστροφή της κανονικότητας. Ένα σημαντικό κομμάτι των εσόδων του Δήμου προέρχεται από το συγκεκριμένο τέλος και για αυτό επιθυμούμε μέσα από ουσιαστικές ενέργειες να στηρίξουμε τον κλάδο, δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Γιάννης Νταντάμης, δήλωσε πως η αρμόδια υπηρεσία καταβάλει κάθε προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης, αφού θα πρέπει μέχρι την Δευτέρα να έχουν τακτοποιήσει μια σειρά ζητημάτων για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεών τους.