Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Νέο περιστατικό ρύπανσης στον Πέλεκα. Εντοπίστηκε άτομο να «εναποθέτει» πλάκες αμιάντου

Σε φάση ταυτοποίησης ενός ακόμη ατόμου που «ξεφορτώθηκε» μπάζα στην περιοχή του Πέλεκα, είναι η υπηρεσία Καθαριότητας σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία Κατερίνης.

Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό ρύπανσης στην περιοχή του Πέλεκα, από τότε που ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός της περιοχής από συνεργεία του Δήμου Κατερίνης.

Για μια ακόμη φορά αποτυπώθηκε από τον φωτογραφικό φακό ένας πολίτης να ρυπαίνει σημείο του Πέλεκα, απορρίπτοντας πλάκες αμιάντου, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στο περιβάλλον, αλλά και στη δημόσια υγεία. Το σχετικό φωτογραφικό υλικό, έχει περιέλθει στην κατοχή της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και πλέον η Δημοτική Αστυνομία έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ταυτοποίηση των στοιχείων του οχήματος, ώστε να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις, στον ιδιοκτήτη του.

Οι έλεγχοι στην περιοχή του Πέλεκα, θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση, ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κώστας Γραμματικόπουλος. Ο Δήμος Κατερίνης, θα συνεχίσει να παρεμβαίνει για την προστασία του περιβάλλοντος και δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε τέτοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές, είπε ο αντιδήμαρχος. «Είμαστε σε συνεργασία με τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες υπηρεσίες, με στόχο να περιορίσουμε τέτοια φαινόμενα», κατέληξε ο κ. Γραμματικόπουλος.