Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Από 17 Μαΐου ξεκινάει ο αθλητισμός με δειλά βήματα και πολλά προβλήματα. Το θέμα δεν είναι αν έγινε κακό στον αθλητισμό, αλλά αν διορθώνεται αυτό...

Πράσινο φως από την επιτροπή λοιμωξιολόγων για την σταδιακή επανέναρξη του αθλητισμού.

Λίγες ημέρες νωρίτερα ξεκινάνε οι αγώνες σε αθλήματα που θεωρούνται χαμηλής-μεσαίας επικινδυνότητας, καθώς και η χρήση των κολυμβητηρίων (με περιορισμούς) από τους πολίτες.

Μέχρι τις 7/6 αναμένεται να ανοίξει το σύνολο του αθλητισμού στην χώρα μας.

Πολλές οι προϋποθέσεις για να γίνουν όλα τα παραπάνω όπως, ατομικά τεστ, rapid test, υγειονομικά πρωτόκολλα, χρήσης μάσκας στα "πνευματικά" αθλήματα (σκάκι, μπριτζ), ενώ οι αγώνες θα γίνονται χωρίς την παρουσία θεατών.

➤ Όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι (και τις δύο δόσεις) θα μπορούν να κάνουν χρήση των κολυμβητηρίων χωρίς τεστ, ενώ οι υπόλοιποι πολίτες θα πρέπει να ακολουθήσουν ότι ισχύει για τους αθλητές.

Το να γίνονται επιπλέον ατομικά τεστ σε παιδιά Δημοτικών-Γυμνασίων-Λυκείων για να αθληθούν, είναι... χαζομάρα, αφού αυτά τα παιδιά θα κάνουν ήδη δύο (2) ατομικά τεστ την εβδομάδα για να πάνε στα σχολεία τους....

Τα προβλήματα πολλά, ιδίως για τις μικρές ηλικίες που έχουν χάσει κάθε επαφή με τον αθλητισμό και θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια να επανέλθουν στα προ καραντίνας δεδομένα, ενώ πολύ δύσκολα θα δούμε όλα τα παιδιά ξανά στα γήπεδα, αφού πολλά από αυτά αναμένεται να μην επιστρέψουν στις προπονήσεις και τους αγώνες.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι στην ουσία έχουμε μπροστά μας σχεδόν 1,5 μήνα προπονήσεων, αφού μπαίνει το καλοκαίρι, οι προπονήσεις είτε αραιώνουν είτε σταματάνε λόγω διακοπών και ζέστης. Και πάντα υπάρχει μπροστά μας το άγνωστο της νέας χρονιάς, αφού κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει από τον Σεπτέμβριο και μετά, αν υπάρχουν ξανά περιορισμοί και καραντίνες.


* Το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν διευκρινιστικές οδηγίες από την ΓΓΑ και τις ομοσπονδίες για τον τρόπο επανέναρξης του αθλητισμού στην χώρα μας, που τόσο υπέφερε από τις αλλοπρόσαλλες και αμφιβόλων αποτελεσμάτων οδηγιών-περιορισμών-απαγορεύσεων των «ειδικών» και της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονωιού.