Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Εκδήλωση για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο στο 3ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης

Την Παρασκευή, 21 Μαΐου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική/επιμορφωτική τηλε-ημερίδα με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το 3ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Μακρυγιάλου, το Γυμνάσιο Αιγινίου και τoν Σ.Ε.Ε. Εκπαίδευσης για την Αειφορία του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κ. Μακεδονίας και παιδαγωγικής ευθύνης των σχολείων κ. Αθανάσιο Χαρίση στο πλαίσιο του Διαπεριφερειακού Θεματικού Δικτύου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο».

Η ημερίδα απευθυνόταν σε γονείς-κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες των τριών σχολικών μονάδων που συνεργάζονται στο Δίκτυο και όλων των σχολείων παιδαγωγικής ευθύνης του Σ.Ε.Ε., στο πλαίσιο του Διαπεριφερειακού Θεματικού Δικτύου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο», των αρμοδιοτήτων του Σ.Ε.Ε. και της υλοποίησης του προγραμματισμού του εκπαιδευτικού και επιμορφωτικού έργου σε συνεργασία με τα σχολεία παιδαγωγικής ευθύνης.

Tη δράση χαιρέτησε η Διευθύντρια Δ.Ε. Πιερίας κ. Μεταξία Τσιαργαλή. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο κ. Απόστολος Παρασκευάς, Σ.Ε.Ε. ΠΕ70 του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας (ιδρυτής του Δικτύου), ο οποίος μίλησε για τη δημιουργία του Δικτύου και την πολυσχιδή δράση του, η κ. Βούρα Νότα, Κλινική Ψυχολόγος, Κ. Ψ. Υ., Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, η οποία αναφέρθηκε στις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της χρήσης διαδικτύου στους εφήβους και κυρίως την περίοδο κρίσης που βιώνουμε και στις ανοιχτές γραμμές υποστήριξης και βοήθειας του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και ο κ. Γρηγόρης Αμανατίδης, Υπαστυνόμος Α΄, Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, ο οποίος αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες της Αστυνομίας σε περίπτωση καταγγελιών σχετικά με την χρήση του Διαδικτύου ή σε περιπτώσεις που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Στο Συμπόσιο που ακολούθησε παρουσιάστηκαν εργασίες μαθητών της Α’ Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Κατερίνης σχετικές με τις Υπηρεσίες και την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση –ανατροφοδότηση μεταξύ των ομιλητών, εκπαιδευτικών και μαθητών σχετικά με τα θέματα που παρουσιάστηκαν


Εκ μέρους του συλλόγου διδασκόντων
Ο Διευθυντής του 3ου ΓΕΛ
Ιωάννης Παντελίδης