Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Το πιο αργό ίντερνετ στην Ευρώπη έχει η Ελλάδα και από τα πιο ακριβά...

Το τελευταίο διάστημα ακούμε από την κυβέρνηση για «ψηφιακή επανάσταση», για πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0», τους υπουργούς να αλληλοσυγχαίρονται μεταξύ τους για την... επιτυχή μετάβαση της χώρας μας στην «ψηφιακή εποχή» και άλλα τέτοια ευχολόγια και πανηγυρισμούς.



Έλα όμως που δεν είναι έτσι...

Και δεν μιλάμε μόνο για την «φούσκα» της τηλεκπαίδευσης που ομολογουμένως ταλαιπώρησε παρά ωφέλησε γονείς και μαθητές, αλλά για την ταχύτητα που κάποιος συνδέεται στο ίντερνετ, για τον χρόνο κατεβάσματος και ανεβάσματος αρχείων, αλλά και για το κόστος που χρεώνεται ο Έλληνας πολίτης.

Και πάρα το γεγονός ότι πρόσφατα και στην Κατερίνη, έγιναν εργασίες αναβάθμισης των υφιστάμενων υποδομών (θυμάστε ότι σκάφτηκε όλη η πόλη, και οι δρόμοι έχουν ακόμα το κακό τους το χάλι...), το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Είμαστε οι πιο αργή χώρα στην Ε.Ε.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της speedtest και της Ookla και με μέση ταχύτητα download τα 29 Mbps και upload τα 6 Mbps, είμαστε οι τελευταίοι στην Ευρώπη σε ταχύτητα στο ίντερνετ. Δείτε και εδώ: https://datavis.europeandatajournalism.eu/obct/connectivity/#

Και παρά το γεγονός ότι είμαστε στην τελευταία θέση, πληρώνουμε πανάκριβα την σύνδεση μας στο ίντερνετ, οικιακή ή στο κινητό μας.

Κατά τα άλλα, όλα πάνε καλά για την κυβέρνηση στο ψηφιακό κομμάτι...