Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Μπορείς να δώσεις έγκριση (άδεια) για μία κατασκευή χωρίς να δεις το σχέδιο; (Εμείς το είδαμε για... 3 δευτερόλεπτα!)

Η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης, πάντως μπορεί! Ασχέτως αν πρόκειται για μία κατασκευή σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης (ΕΚΑΒΗ).

Πρόκειται για: Λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης, περί έγκρισης άδειας μικρής κλίμακας για κατασκευή μεταλλικού σκελετού για ανοιγοκλεινόμενες τέντες (πέργκολα) και κατασκευή πρόχειρης ξύλινης κατασκευής βοηθητικής χρήσης, στο Συνεδριακό Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κατερίνης (συγκρότημα ΕΚΑΒΗ) στο Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης στην ενότητα Βατάν». Εισήγηση: Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.

Το θέμα αναδείχτηκε μέσα από την τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης κ. Παπαζιώγα, ο οποίος δεν ήταν αντίθετος με την κατασκευή, αλλά πολύ λογικά ζήτησε να δει τα σχέδια της κατασκευής τα οποία δεν στάλθηκαν από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών στους δημοτικούς συμβούλους. «Καλούμαστε να ψηφίσουμε κάτι το οποίο δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς θα γίνει» είπε ο κ. Παπαζιώγας. Μάλιστα ζήτησε, μιας που αυτή η κατασκευή θα γίνει στην ΕΚΑΒΗ να ζητηθεί και η άποψη του συλλόγου αρχιτεκτόνων. «Να πάμε το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση» ζήτησε ο κ. Παπαζιώγας.

Ο αντιδήμαρχος κ. Νταντάμης με παρέμβασή του δήλωσε ότι η κατασκευή θα είναι σύννομη και καλαίσθητη. Κάποια στιγμή ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Τερζόπουλος έβγαλε ένα σχέδιο μπροστά στην κάμερα για... 3 δευτερόλεπτα (η συνεδρίαση έγινε με τηλεδιάσκεψη). «Ήταν πολύ μεγάλο για να σας το στείλω» Είπε ο κ. Τερζόπουλος. 


➤ Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" πάντως πρόλαβε και έβγαλε ένα στιγμιότυπο οθόνης και σας παρουσιάζει την κατασκευή όπως την έδειξε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου για λίγα δευτερόλεπτα. Οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν γνωρίζουμε αν πρόλαβαν να το δουν...


Νομίζουμε ότι αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Μπορεί η κατασκευή να είναι καλαίσθητη ή όχι, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Πώς είναι δυνατόν να καλεί η διοίκηση του Δήμου Κατερίνης τους δημοτικούς συμβούλους να δώσουν έγκριση για μία κατασκευή χωρίς να τους έχει στείλει τα σχέδια της κατασκευής; Και πώς είναι δυνατόν οι δημοτικοί σύμβουλοι (με εξαίρεση τους συμβούλους του κ. Χιονίδη, που ψήφισαν παρών) τελικά να την ψηφίζουν;

Ο συνδυασμός του κ. Χιονίδη (μέσω του κ. Ντόντη), ψήφισε παρών με την αιτιολογία ότι δεν είναι αντίθετοι, αλλά θέλουν να έχουν άποψη για το θέμα, δηλαδή να δουν τα σχέδια. Οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης και της αντιπολίτευσης ψήφισαν υπέρ της έγκρισης της άδειας της κατασκευής.