Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας "Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ": «Στείλτε για ελιές τον Χατζηδάκη...»


Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας "Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ" καλεί τα μέλη του και όλους τους εργαζόμενους της Πιερίας...

να πάρουν θέση μάχης απέναντι στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της ΝΔ που καταργεί το 8ωρο, νομιμοποιεί την απληρωσιά και ενισχύει το νομικό οπλοστάσιο απέναντι στη λειτουργία και τη δράση των Σωματείων, που επιδιώκει να βάλει στο χέρι την απεργία.

Το νομοσχέδιο-έκτρωμα που παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας είναι ακόμα χειρότερο από τις διαρροές που η ίδια η κυβέρνηση κυκλοφορούσε όλο το προηγούμενο διάστημα.

• 10ωρη δουλειά χωρίς πρόσθετη αμοιβή - τζάμπα υπερωρίες-δωράκια στην εργοδοσία
• Γενίκευση της εργασίας τις Κυριακές σχεδόν στο σύνολο των κλάδων
• Αύξηση του ανώτατου ορίου των υπερωριών κατά 25% και του κατώτερου κατά 50%
• Κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και υποβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών
• Ηλεκτρονικό φακέλωμα των Σωματείων
• Ουσιαστική απαγόρευση του ίδιου του χαρακτήρα της συνδικαλιστικής οργάνωσης και του δικαιώματος στην απεργία

Όλα αυτά έρχεται η κυβέρνηση της ΝΔ να νομοθετήσει παρουσιάζοντάς τα ξεδιάντροπα ως εκσυγχρονισμό, παίρνοντας τη σκυτάλη από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Οι εργαζόμενοι να δώσουν απάντηση μέσα από τον οργανωμένο αγώνα για να μην περάσει αυτός ο εργασιακός μεσαίωνας. Είναι ώρα ευθύνης για όλους. Είναι ώρα οι εργαζόμενοι να δώσουνε τη μάχη μαζικά, μαχητικά και να δείξουνε στην πράξη στην κυβέρνηση και τη μεγαλοεργοδοσία οτι αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά.

Η δύναμη της εργατικής τάξης βρίσκεται στην οργάνωσή της. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να συγκρουστούμε με όσους τσακίζουν τη ζωή μας. Το αντεργατικό τερατούργημα μπορεί και πρέπει να ανατραπεί. Να παλέψουμε για δικαιώματα στο ύψος των αναγκών της εποχής που ζούμε. Να απαιτήσουμε σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο-5μερο-35ωρο.

Στείλτε για ελιές τον Χατζηδάκη, το 8ωρο ανήκει στον εργάτη