Κυριακή 30 Μαΐου 2021

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΝΥΜΦΑΙΟ (Ψηφοφορία)

Φώτο αρχείου
Φίλες και φίλοι, εκσκαφικά μηχανήματα τεραστίων διαστάσεων έκαναν ξαφνικά την εμφάνισή τους στον δρόμο που ανεβαίνει για τον οικισμό τού Νυμφαίου, προκειμένου να στήσουν μια βιομηχανία παραγωγής ρεύματος, να εγκαταστήσουν δηλαδή ανεμογεννήτριες(Α/Γ) 150μ ύψους.




Κατορθώσαμε αρχικά να μπλοκάρουμε την είσοδό τους στο δάσος και να πετύχουμε στο δικαστήριο αναβολή οποιασδήποτε εργασίας μέχρι να εκδικαστεί η αίτησή μας ασφαλιστικών μέτρων την επόμενη Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021.

Αν συμφωνείτε με το αίτημά μας για αναστολή τού έργου έως ότου επικαιροποιηθούν οι μελέτες τής επενδύτριας εταιρείας παρακαλούμε για την συμμετοχή σας στον δικαστικό μας αγώνα υπογράφοντας το παρόν ψήφισμα. Κάθε υπογραφή ενός επισκέπτη προσθέτει δυναμική στο αίτημά μας.

Επειδή προτεραιότητα όλων μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η διατήρηση του φυσικού κάλους και η μη-υποβάθμιση της τουριστικής αξίας της περιοχής του Νυμφαίου που αποτελεί πυλώνα τουρισμού για την Δυτική Μακεδονία και έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα ωραιότερα χωριά της Ευρώπης.

Το τοπίο μας, η κοινωνική και η προσωπική ζωή μας, οι μνήμες μας, η κληρονομιά και η ταυτότητά μας κινδυνεύουν με ανεπανόρθωτη καταστροφή. Μια επίσκεψη στο χώρο του επίμαχου «έργου», είναι αρκετή για να πείσει και τον πιο δύσπιστο για τη συντελούμενη καταστροφή, ακόμη και τώρα που δεν έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του επίμαχου «αιολικού πάρκου».

Η βιομηχανοποίηση του τοπίου με την τοποθέτηση των Α/Γ θα αφήσει μετά βεβαιότητας το βάναυσο και βίαιο αποτύπωμα της και θα καταστήσει την περιοχή του Νυμφαίου που αποτελεί πυλώνα του τουρισμού στην Δυτική Μακεδονία, μη ελκυστικό προορισμό, αφανίζοντας την τοπική κοινωνία.

Καθίσταται λοιπόν προφανές ότι η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στο παραδοσιακό διατηρητέο οικισμό, που ξεκίνησαν δίχως καμμιά δημόσια διαβούλευση, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου της ηπίας τουριστικής ανάπτυξης και των συναφών δραστηριοτήτων, με αποτέλεσμα την τραγική μείωση των εισοδημάτων, την αλματώδη αύξηση της ανεργίας και την εγκατάλειψη του τόπου από το ανθρώπινο παραγωγικό δυναμικό του.

Εξ άλλου αυτό αποτυπώνεται στις έρευνες διαφόρων ευρωπαϊκών οργανισμών τουρισμού που καταδεικνύουν την αρνητική επίδραση των Α/Γ στην προσέλκυση τουριστών, και για τον λόγο αυτό πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Δανία έχουν αποκλείσει περιοχές τουριστικού προορισμού από οποιαδήποτε εγκατάσταση Α/Γ .

Σας παρακαλούμε να υποστηρίξετε αυτήν την δράση με την υπογραφή σας με όνομα και επίθετο.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗΝ ΣΤΕΛΝΕΤΕ. Οι δωρεές υποστηρίζουν το website όχι το Νυμφαίο

➤ Αν επιθυμείτε μπορείτε να ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΕΔΩ.