Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Κάλεσμα σε πικετοφορία από το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερία "Η Πρωτοπορία"

Τετάρτη 19 Μάη 11 π.μ. Συγκέντρωση – Πικετοφορία έξω από το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.


Όλες και όλοι στο πόδι! 8ωρο, ασφάλιση, σύνταξη, υγεία, δε θα τα χαρίσουμε στην εργοδοσία!

Έπεσε και το τελευταίο «φύλλο συκής» μετά την παρουσίαση του νομοσχεδίου του υπουργού Εργασίας της ΝΔ, με το οποίο όχι μόνο καταργείται το 8ωρο, αλλά η εργάσιμη μέρα φτάνει μέχρι και τις 13 ώρες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της μεγαλοεργοδοσίας, ενώ αυτό θα «επιτυγχάνεται» με την ατομική συμφωνία εργαζομένου-εργοδότη.

Συνεχίζοντας την αντεργατική επίθεση από εκεί που την άφησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η ΝΔ με το εν λόγω νομοσχέδιο καταργεί ουσιαστικά την Κυριακάτικη αργία σχεδόν για όλους τους κλάδους, δίνει δώρο στους εργοδότες τις τζάμπα υπερωρίες, μετατρέπει το ΣΕΠΕ σε Ανεξάρτητη Αρχή, ενώ σφοδρή επίθεση εξαπολύει στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και το δικαίωμα στην απεργία. Είναι τουλάχιστον εξοργιστικό το να ισχυρίζεται ο υπουργός Εργασίας οτι το νομοσχέδιο προστατεύει τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.

Εμείς οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, στα εργοστάσια, στις υπηρεσίες, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι πάει να πει ζωή λάστιχο, δουλειά ήλιο με ήλιο, εξαντλητικά ωράρια, δουλειά 7 μέρες τη βδομάδα. Τώρα η κυβέρνηση έρχεται να μας δώσει τη χαριστική βολή, γυρνώντας το ρολόι της ιστορίας πίσω στο μεσαίωνα, μετατρέποντάς μας σε σκλάβους του 21ου αιώνα, νομιμοποιώντας τελικά την ασυδοσία της εργοδοσίας που όλα αυτά τα χρόνια έχει στήσει πάρτι πάνω στα δικαιώματά μας.

Γελάει ο «Σούπερμαν» των εργοδοτών με την κατάργηση του 8ωρου και φυσικά έχει και αβανταδόρους σε όλη αυτήν την αντεργατική φιέστα, την πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ που αφενός χαρακτηρίζει γελοίους τους αγώνες των εργαζομένων και των Σωματείων τους, αφετέρου έχει απλώσει τα πλοκάμια της μέσα από μηχανισμούς, όπως το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης (ΕΚΚ), προωθώντας τη λογική του κοινωνικού διαλόγου και του κοινωνικού εταιρισμού.

135 χρόνια μετά τους αιματηρούς αγώνες του Σικάγο για τη θέσπιση του 8ωρου και 101 χρόνια μετά την κατοχύρωση του στη χώρα μας, το ΕΚΚ σιωπά εκκωφαντικά μπροστά στο νομοσχέδιο της ΝΔ που επιβάλλει 10ωρη απλήρωτη δουλειά με τη «συναίνεση» του εργαζόμενου. Ποια είναι η στάση τους; Εδώ και 1μιση μήνα έχουμε απευθυνθεί στην πρόεδρο της Διοίκησης του ΕΚ ζητώντας να παρθεί απεργιακή απόφαση ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα, όμως μας έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια.

Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη και πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Να απαντήσουμε στην κυβέρνηση και στους εταίρους της με το μόνο όπλο που φοβούνται.. Με συλλογικό μαζικό αγώνα, οργάνωση της πάλης μας, με απεργία! Μόνο αυτό φοβούνται, γι’ αυτό άλλωστε προσπαθούν να βάλουν στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση.

Απαιτούμε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα. Να αποσυρθεί άμεσα.

Κανένας συμβιβασμός με τη μισή ζωή, μισή δουλειά, με τους μισθούς ψίχουλα!