Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Στην Βουλή το Χατζόγλειο Σχολείο Κατερίνης, αλλά και ο Περιφερειακός δρόμος, από την Ελληνική Λύση

«Εγκαταλελειμμένο και αναξιοποίητο δημόσιο κτήριο το Χατζόγλειο Σχολείο Κατερίνης και ανάγκη επίσπευσης της απάντησης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε Ερώτησή μας που αφορά στην εκκρεμότητα παράδοσης όλου του μήκους της Περιφερειακής Οδού Κατερίνης»




Θεσσαλονίκη, 11/06/2021
Του: Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης
ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών
Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ: «Εγκαταλελειμμένο και αναξιοποίητο δημόσιο κτήριο το Χατζόγλειο Σχολείο Κατερίνης και ανάγκη επίσπευσης της απάντησης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε Ερώτησή μας που αφορά στην εκκρεμότητα παράδοσης όλου του μήκους της Περιφερειακής Οδού Κατερίνης»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της Κατερίνης, το εμβληματικό Χατζόγλειο Σχολείο Κατερίνης, ιδιοκτησία της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ρημάζει ανεκμετάλλευτο εδώ και χρόνια. Σε σχετικό Δελτίο Τύπου η Π.Ε. Πιερίας το 2016 αλλά και το 2017 δήλωνε: «...το κτήριο αυτό αποτελεί αξιόλογο τεχνικό έργο και η ευρύτερη κοινωνική, αρχιτεκτονική, πολεοδομική, συμβολική και περιβαλλοντική σημασία του, καθώς και η λειτουργία του, o όγκος του, η θέση του και η χρήση του, έχουν σημαντική επίδραση στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της Π.Ε. Πιερίας αλλά και στην ευρύτερη εικόνα του δημόσιου χώρου στην πόλη της Κατερίνης». Το Χατζόγλειο Μέγαρο είναι δωρεά του καπνέμπορα Χατζόγλου, από το 1979. Το 2008, σταμάτησε η λειτουργία του, καθώς, από το 1999 είχε περάσει στα χέρια της Π.Ε. Πιερίας και λειτουργούσε ως Κέντρο Λαϊκής Επιμόρφωσης, Κέντρο Νεότητας και Εργαστηρίων Θεάτρου και Κινηματογράφου, ενώ, στο εν λόγω στεγαζόταν και το «ΚΑΠΗ». Χρειάστηκαν να περάσουν 8 χρόνια, μέχρι το 2016, οπότε και ξεκίνησαν διαγωνισμοί, μελέτες και τεχνική έκθεση προς ανακαίνιση του κτηρίου αυτού. Έχουμε, όμως, φθάσει στο 2021 και το ως άνω κτήριο συνεχίζει να ρημάζει, χωρίς να διαφαίνεται καμία προοπτική αξιοποίησής του.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Προτίθεσθε να προβείτε στις δέουσες ενέργειες, προκειμένου το μακροχρόνιο αίτημα των κατοίκων της Κατερίνης, επιτέλους να ικανοποιηθεί, ώστε να τύχει το Χατζόγλειο Κτήριο της αξιοποίησης και της ανάδειξης, που του πρέπει, εξυπηρετώντας ανάγκες της τοπικής κοινωνίας;

2. Διατίθεσθε να επανέλθετε, εγκαλώντας σχετικά την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να τοποθετηθεί ολοκληρωμένα επί του υπ' αρ. πρωτ. 9644/08-02-2021 εγγράφου σας, που αποτελεί απάντηση στην υπ’ αρ. πρ. 3839/03-02-2021 Ερώτησή μας, με θέμα: «Καθυστέρηση παράδοσης σε όλο της το μήκος της Περιφερειακής Οδού Κατερίνης», καθώς, λείπει από την ως άνω απάντησή σας η τοποθέτηση/απάντηση που έχει κληθεί να συντάξει επί του ερωτώμενου θέματος η ως άνω Περιφέρεια;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

--------------------

* Διαβάστε και την επιστολή που μας έστειλε η κ. Νίκη Κλάγκα, εκτελεστής της διαθήκης του Θεόδωρου Χατζόγλου (Εθνικού Ευεργέτη στην Κατερίνη) με στόχο τη δραστηριοποίηση των αρμόδιων φορέων και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας της Κατερίνης στην όσο το δυνατόν πιο γρήγορη αποκατάσταση και επαναλειτουργία του "Χατζόγλειου".