Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Να αποκτήσει το χάντμπολ της Κατερίνης το δικό του σπίτι!

Το ομαδικό άθλημα της χειροσφαίρισης (χάντμπολ) έχει φέρει τίτλους, διακρίσεις και πολλές χαρές στην Κατερίνη με την ιστορική ομάδα του Αρχέλαου να εκπροσωπεί επάξια την πόλη μας!







➤ 6 συμμετοχές σε τελικό κυπέλλου με δύο κατακτήσεις του τροπαίου από την ομάδα ανδρών του Αρχέλαου Κατερίνης, ενώ συμμετείχε και σε 3 Final-4, κάνουν γνωστή την Κατερίνη στο πανελλήνιο!

➤ Η ομάδα χάντμπολ του Αρχέλαου Κατερίνης είναι από τα ιδρυτικά σωματεία της ΟΧΕ (Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος) από το 1979!

➤ Το χάντμπολ της Κατερίνης, έδωσε μεγάλους παίκτες στο άθλημα, όπως τον Ολυμπιονίκη Σάββα Καρυπίδη και πολλούς άλλους αθλητές!

➤ Διατηρεί πολυπληθείς ακαδημίες με παιδιά από 9 ετών και πάνω!

➤ Είχε και έχει στις τάξεις του ομοσπονδιακούς προπονητές!


Και όμως αυτή η ομάδα δεν έχει ακόμα το δικό της σπίτι!!!


Προπονείται και αγωνίζεται στο Β' ΔΑΚ, σε συνθήκες που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν αξιοπρεπείς, τόσο για την ανδρική ομάδα όσο και για τους μικρούς των ακαδημιών. Παρκέ σε άσχημη κατάσταση (τακτοποιήθηκε προσωρινά με... «μπαλώματα»), εστίες χαλασμένες, εγκαταστάσεις πεπαλαιωμένες και με υποδομές του '70 και του '80...

Παρόλα αυτά όμως, το επίπεδο του χάντμπολ στην Κατερίνη παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Εγγραφές στις ακαδημίες συνεχίζουν και γίνονται, η αντρική ομάδα αγωνίζεται στο Εθνικό Πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, και όλα αυτά οφείλονται στην πολύ καλή «μαγιά» που υπάρχει στην πόλη μας, αφού όσοι περάσαν από το άθλημα, συνεχίζουν να βοηθούν ο καθένας με τον τρόπο του και όσο μπορεί.

Αλλά αυτό δεν φτάνει.

Πρέπει κυρίως ο Δήμος Κατερίνης, αλλά και η Αντιπεριφέρεια Πιερίας και γενικά οι αρχές του τόπου και οι βουλευτές της Πιερίας να στηρίξουν την προσπάθεια κατασκευής ενός σύγχρονου κλειστού γηπέδου χάντμπολ! Το οφείλουν στο άθλημα του χάντμπολ, το οφείλουν στην νεολαία του τόπου μας που επιθυμεί να αθληθεί και δεν θέλει να ξημεροβραδιάζεται στα καφέ με ένα κινητό στο χέρι.

Απαραίτητη μία μεγάλη επανεκκίνηση!

Και αυτό μπορεί να γίνει, με το να αποκτήσει το χάντμπολ το δικό του σπίτι. Ένα γήπεδο-προπονητήριο με όλες τις υποδομές που απαιτούνται ώστε τα παιδιά μας να αθλούνται αξιοπρεπώς και με ασφάλεια.









Αθλητισμός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ. Είναι και πολλά άλλα αθλήματα, με το χάντμπολ όμως να βρίσκεται βαθιά ριζωμένο στο DNA του Κατερινιώτη! Απλά θέλει μία βοήθεια και αυτά που θα προσφέρει στην Κατερίνη θα είναι εντυπωσιακά!