Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Τον μόνο κίνδυνο που διατρέχετε, είναι να χάσετε την ανθρωπιά σας...

Για όσους και όσες «χαίρονται» ή επικροτούν τις δηλώσεις και τις απειλές περί απολύσεων συνανθρώπων τους επειδή δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν:








➤ Τι σημαίνει σε απολύω, σε διώχνω από την εργασία σου, σε πετάω στον δρόμο;

Πάρα πολλές οικογένειες (οι περισσότερες) έχουν ένα μόνο μέλος τους που εργάζεται (να είναι... καλά οι προηγούμενες κυβερνήσεις). Έτσι αναγκαστικά οικογένειες των 3-4-6 ατόμων συντηρούνται αποκλειστικά με τον μισθό του ενός ή της μιας που εργάζεται. Φαΐ, ένδυση, σπουδές, λογαριασμοί, κ.α. πληρώνονται από αυτόν τον ένα και μοναδικό μισθό.

Όταν λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι για λόγους που δεν μας ενδιαφέρει και δεν θα πρέπει να μας ενδιαφέρει, δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, και γίνουν πράξεις οι απειλές της κυβέρνησης (και κυβέρνηση δεν είναι μόνο ο Πρωθυπουργός, είναι και οι υπουργοί, οι βουλευτές, τα κομματικά στελέχη...), για απόλυση τους, κινδυνεύουν με εξαθλίωση οικονομική και κοινωνική, οι ίδιοι και τα παιδιά τους.

Τα παιδιά τους θα σταματήσουν τις σπουδές τους, τα φροντιστήρια τους, όλες τις δραστηριότητες τους. Φαΐ δεν θα μπαίνει στο σπίτι, θέρμανση δεν θα υπάρχει τον χειμώνα, οι λογαριασμοί θα μείνουν απλήρωτοι, δικαστήρια και κράτος με εξώσεις, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς θα τους απειλούν να τους πετάξουν στον δρόμο, να τους πάρουν τις περιουσίες τους.

Και όλοι αυτοί, είναι οι γείτονες μας, οι φίλοι μας, άνθρωποι που μεγαλώσαμε μαζί τους, τα παιδιά τους πάνε σχολείο και παίζουν με τα δικά μας...

Και όλα αυτά επειδή δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν. Τεράστιο το... «έγκλημα» τους! Δεν είναι ούτε εγκληματίες, ούτε κλέφτες. Είναι νομοταγείς οικογενειάρχες, άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας.

Η κυβέρνηση επιλέγει τον εκβιασμό, την απειλή, την τιμωρία και την εκδίκηση για όσους δεν «συμμορφώνονται» με τις διαταγές της. Επιλέγει τον οικονομικό, κοινωνικό και φυσικό θάνατο, ανθρώπων που την ψήφισαν για να τους προστατέψει και να κάνει καλύτερες τις ζωές τους.

Η αγάπη, η κατανόηση, η συμπόνοια είναι λέξεις που εξαφανίστηκαν από το λεξιλόγιο των κυβερνώντων. Ας μην εξαφανιστούν και από το δικό μας λεξιλόγιο. Επιλέξτε να είστε πρώτα άνθρωποι και μετά κριτές και επικριτές όσων έχουν έχουν διαφορετική άποψη μ΄εσάς. Σήμερα είναι το εμβόλιο, αύριο θα είναι κάτι άλλο. Χωρίς αγάπη, χωρίς συγχώρηση και κατανόηση, δεν μπορούμε να λεγόμαστε άνθρωποι.

Για αυτό απευθυνόμενοι σε όλους εσάς, γνωστούς, φίλους και άγνωστους συνανθρώπους μας, σας παρακαλούμε να μην γίνετε «σύμμαχοι» της κυβέρνησης και κοινωνοί διώξεων, διαχωρισμών και αποκλεισμών, μη γίνετε «ανθρωποκυνηγοί». Όλοι εσείς, που μιλάτε, γράφετε και δείχνετε με το δάχτυλο σας, άλλους ανθρώπους. Πώς θα νιώσετε όταν όλοι αυτοί που κατηγορείται και κρίνετε, καταστραφούν, εξοντωθούν, εξαφανιστούν; Πώς θα νιώσετε όταν η δυστυχία και η απελπισία θα κυριεύσει τις ζωές όλων αυτών; Δεν κινδυνεύετε από κανέναν που επιλέγει να μείνει ανεμβολίαστος. Τον μόνο κίνδυνο που διατρέχετε, είναι να χάσετε την ανθρωπιά σας...

* Φωτογραφία από Pexels από το Pixabay