Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΟΑΕΕ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τους βουλευτές Ν. Πιερίας

Κύριοι Βουλευτές. Εμείς οι συνταξιούχοι, για τέσσερις και πλέον δεκαετίες δουλέψαμε χωρίς να τηρούμε ωράρια κλπ, κρατούσαμε την αγορά στα χέρια μας, δίναμε τον καλύτερο εαυτό μας, διακινδυνεύαμε καθημερινά να χάσουμε τα σπίτια μας...

απασχολούσαμε πλέον του 50% του εργατικού δυναμικού της χώρας μας αποκαλούσαν ότι είμαστε «η σπονδυλική στήλη της οικονομίας» πληρώναμε κανονικά τους φόρους τις εισφορές μας και κάποτε χρειάστηκε να βγούμε στην σύνταξη, να ξεκουραστούμε και να απολαύσουμε τα αγαθά της Τρίτης ηλικίας, να γνωρίσουμε τι θα πει «άδεια, και τι είναι τουρισμός».

Όμως, πάει μια δεκαετία που αντί να βελτιώνονται τα προνόμια, ελαττώνονται. Μειώθηκαν οι συντάξεις, κόπηκαν (παρανόμως) δώρα και άδειες και λαμβάνουμε μόνο υποσχέσεις.

Κάθε μήνα μας παρακρατούν 1,00€ (ένα ευρώ) και δημιουργήθηκε ένα ταμείο για να πηγαίνουμε και εμείς στον «Κοινωνικό και Θεραπευτικό Τουρισμό» (Θερμά Λουτρά), το ελάμβαναν μόνο οι χαμηλοσυνταξιούχοι, το οποίο από το 2015 μας το κόψανε και αυτό,

Ο «ΟΠΕΚΑ» το δίνει στους Αγρότες.

Δεν διαφωνούμε να πάνε και οι Αγρότες, όμως εμείς που πληρώσαμε και συνεχίζουμε να πληρώνουμε είναι δίκαιο να μην απολαμβάνουμε αυτό το προνόμιο που το δικαιούμαστε……

Ακούσαμε από τα ΜΜΕ ότι ο Υπουργός Τουρισμού εξήγγειλε ένα πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» και αρκετοί συνάδελφοι έκαναν αίτηση να συμμετάσχουν.

Όσοι όμως είχαν θετικό αποτέλεσμα όταν πήγαν στα Τουριστικά Γραφεία (όπως αναφέρει το σχετικό έντυπο) να πληροφορηθούν σχετικά, ουδείς γνωρίζει να τους δώσει κάποια οδηγία.

Δηλαδή δεν υπάρχει σχετικός κατάλογος να αναφέρει ποια ξενοδοχεία είναι συμβεβλημένα με το πρόγραμμα, τι θα πληρώσει ο πελάτης, και τι δικαιούται από το πρόγραμμα.

Αποτέλεσμα, κανείς δεν απολαμβάνει αυτό το αγαθό.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματεύς
Βελλής Ιωάννης Λολοσίδου Σοφία