Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Ούτε φέτος θα έχουμε Εμποροπανήγυρη στην Κατερίνη

Ο Δήμος Κατερίνης αποφάσισε την αναβολή της φετινής εμποροπανήγυρης, γιατί φοβάται ότι θα υπάρξει αύξηση κρουσμάτων κορονωιού.

«Και άλλοι Δήμοι έχουν κάνει ακυρώσεις φέτος. Το κάνουμε για την προστασία των συνδημοτών μας και το περιορισμό της επιδημίας  είπε ο κ. Νταντάμης στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης.

Κατά της απόφασης του Δήμου Κατερίνης να αναβάλει την εμποροπανήγυρη ψήφισε η κ. Ασημίνα Πούλιου λέγοντας: «με την λογική αυτή ας καταργήσουμε και την λαϊκή αγορά».

Στην κ. Πούλιου απάντησε ο κ. Νταντάμης λέγοντας: «αυτό είναι άλλο θέμα αν χρειαστεί θα το δούμε και αυτό, τώρα έχουμε θέμα αυτό».

* Να επισημάνουμε ότι δεν υπάρχει απαγόρευση από την κυβέρνηση στο να γίνουν πανηγύρια, αλλά θα πρέπει να γίνουν με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα όπως: μόνο καθήμενοι θεατές και φιλοξενούμενοι, απαγορεύεται ο χορός, οι υπεύθυνοι λειτουργίας θα αποφασίζουν για το αν οι χώροι θα είναι αμιγείς ή μεικτοί, χρήση προστατευτικής μάσκας, είσοδο μέσω του Covid Free Gr app, κ.α.


* Το δελτίο τύπου του Δήμου Κατερίνης:

Δήμος Κατερίνης
Γραφείο Τύπου
29/07/2021

Ματαιώνεται η Εμποροπανήγυρη Κατερίνης

Την ματαίωση της Εμποροπανήγυρης Κατερίνης (Σεπτέμβριος 2021) αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Οι ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν, καθιστούν αναγκαία την αναβολή και της φετινής διοργάνωσης, ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία. «Για το Δήμο Κατερίνης, προέχει η προστασία των πολιτών» τόνισε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο αν. Δημάρχου Γιώργος Νταντάμης, σημειώνοντας ότι «τέτοιες εκδηλώσεις δεν βοηθούν στη μείωση της εξάπλωσης της πανδημίας».