Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Συνεχίζει να βρωμάει άσχημα στην Κατερίνη!

Δυσοσμία καλύπτει (κυρίως τις βραδινές ώρες) μεγάλο κομμάτι της πόλης.

Πολλές οι καταγγελίες-διαμαρτυρίες των συμπολιτών μας στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και σε email που δεχόμαστε στην "ΑΛΗΘΕΙΑ", αλλά και από προσωπική μας εμπειρία, για την μπόχα-δυσοσμία που κατακλύζει τα σπίτια μας, τα μπαλκόνια μας, τους κήπους μας, την ανάσα μας.

Και σε συνδυασμό με την ζέστη του καλοκαιριού, η κατάσταση είναι ανυπόφορη!

Η δυσοσμία εκτός από την δυσάρεστη αίσθηση που μας προκαλεί μέσω της όσφρησης, μας δημιουργεί ερωτήματα-απορίες για το αν είναι επιβλαβής ή όχι και για την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα. 

Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά βιώνουν πιο άσχημα από τους ενήλικους όλη αυτή την κατάσταση. Δεν μπορούν να κοιμηθούν, ξυπνάνε μέσα στον ύπνο τους, κλαίνε και ρωτάνε τι συμβαίνει...

Η αλήθεια είναι (και όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές), ότι αυτή η δυσοσμία-μπόχα-βρώμα που «πνίγει» τα σπίτια μας και τις ζωές μας δεν είναι σημερινή (υπάρχει εδώ και πολύ καιρό), απλά για κάποιον λόγο που δεν γνωρίζουμε, τους τελευταίους μήνες είναι πολύ πιο έντονη και δυσάρεστη!

Επομένως και εκ του αποτελέσματος, και αφού η δυσοσμία συνεχίζει να υφίσταται, το συμπέρασμα που βγάζουμε είναι ότι οι ενέργειες των ελεγκτικών μηχανισμών των αρμοδίων υπηρεσιών της πόλης μας δεν έχουν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα στον περιορισμό και στο οριστικό τέλος αυτής της δυσάρεστης και ανυπόφορης ταλαιπωρίας που υφιστάμεθα όλοι μας.

Η απογοήτευση που νιώθουμε τόσο εμείς αλλά και οι συμπολίτες μας για την μη αντιμετώπιση της δυσοσμίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι δεδομένη και όσο το πρόβλημα παραμένει και εντείνεται, η απογοήτευση μας μεγαλώνει περισσότερο.

Οι «άρχοντες» της πόλη μας, πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν τους ψηφίσαμε, απλά για να βάφουν διαβάσεις και διαχωριστικές γραμμές, ή να κόβουν χόρτα. Τους ψηφίσαμε και για να δίνουν λύσεις σε τέτοιου είδους καταστάσεις που κάνουν δύσκολη την ζωή μας. Μέχρι στιγμής δεν το έχουν καταφέρει. Να κόψουμε χόρτα και να βάψουμε διαβάσεις μπορούμε να το κάνουμε και εμείς... 

* Φωτογραφία από Oleksandr Stepura από το Pixabay