Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Ας μιλήσουμε για κάδους σκουπιδιών...

Νέους κάδους σκουπιδιών απέκτησε η Κατερίνη και πλέον βρίσκονται σχεδόν σε όλη την πόλη. Φυσικά και δεν θα μας ρωτούσε ο Δήμος Κατερίνης για το τι κάδους θα αγόραζε (με τα χρήματα μας...), αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να πούμε την γνώμη μας.

Δεν μιλάμε για τους μεγάλους πράσινους και μπλε κάδους που πετάμε τα σκουπίδια του σπιτιού μας, αλλά τους κάδους που βλέπουμε στα πεζοδρόμια, στα πάρκα, κ.α.

Έτσι λοιπόν αυτό που παρατηρήσαμε, είναι κάδους μικρούς και ιδίως στο άνοιγμα που έχουν για να πετάξει κάποιος τα σκουπίδια του, το οποίο με το ζόρι χωράει να βάλεις το χέρι σου για να πετάξεις κάτι αφού από επάνω είναι κλειστοί. Μικρή και η χωρητικότητα τους και λογικά θα πρέπει να αδειάζουν πιο συχνά. Αν γεμίζει ο κάδος, μπορεί ο υπάλληλος καθαριότητας να αλλάξει εύκολα την σακούλα σκουπιδιών; Κάτι ακόμα που δεν μας άρεσε είναι ότι δεν έχουν σταχτοθήκη για να πετάξει κάποιος το τσιγάρο του, κάτι που θα ήταν χρήσιμο ώστε να μην γεμίζουν οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια με γόπες. Αντιθέτως είδαμε πολίτες να σβήνουν τα τσιγάρα στην πάνω πλευρά του κάδου στην λαμαρίνα και να έχουμε μία άσχημη εικόνα τόσο αισθητικά όσο και πρακτικά. Αν δεν σβήσει καλά το τσιγάρο και το πετάξει κάποιος μέσα στον κάδο, υπάρχει πιθανότητα να αρπάξει φωτιά.

Συνοψίζοντας, το βλέπουμε σαν μία ατυχή επιλογή που δεν θα προσφέρει κάτι περισσότερο στην καθαριότητα της πόλης. Αυτή είναι η άποψη μας, κάποιος άλλος μπορεί να διαφωνεί ή να συμφωνεί μαζί μας...

➤ Δηλαδή αυτοί οι κάδοι σκουπιδιών δεν μας έκαναν; Γιατί; Και εμφανίσιμοι είναι και πρακτικοί, και χρησιμεύουν για τα τσιγάρα.