Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Παραμένουμε προσεκτικοί τις επόμενες ώρες για το ενδεχόμενο πυρκαγιάς - Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου

Σύμφωνα με ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και στην περιοχή μας τις επόμενες ημέρες.

Για το λόγο αυτό αποφεύγουμε οποιαδήποτε εργασία μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, ενώ αποφεύγουμε και τις άσκοπες μετακινήσεις. Παράλληλα, σε περίπτωση που εντοπίσουμε την όποια εστία πυρκαγιάς, ειδοποιούμε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσίας καλώντας το 199.

Όλος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δίου-Ολύμπου παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα, με την συνδρομή οχημάτων πυρόσβεσης, για την έγκαιρη αντιμετώπιση μετώπων πυρκαγιάς. Παραμένουμε προσεκτικοί τις επόμενες ώρες, που χαρακτηρίζονται κρίσιμες.

Περισσότερες οδηγίες για την προστασία από δασικές πυρκαγιές μπορείτε να βρείτε στο https://www.dion-olympos.gr/odigies-politikis-prostasias-dasikes-pyrkagies/

Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δίου-Ολύμπου για την αντιμετώπιση πυρκαγιών – Πολύτιμη η συνδρομή και της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης - Δασοπυρόσβεσης, Πολιτικής & Περιβαλλοντικής Προστασίας Δήμου (πρώην) Ανατολικού Ολύμπου

Ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του Δήμου Δίου-Ολύμπου βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πυρκαγιών. Στο πλαίσιο της έγκαιρης λήψης μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης ακραίων φυσικών φαινομένων και καιρικών συνθηκών στο σύνολο των 12 κοινοτήτων, ο Δήμος συνεργάζεται και με την Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης – Δασοπυρόσβεσης, Πολιτικής και Περιβαλλοντικής Προστασίας του Δήμου (πρώην) Ανατολικού Ολύμπου.

Εκτός από το προσωπικό που εργάζεται στην πυρασφάλεια και την συνδρομή των εθελοντών, βρίσκονται επίσης στη διάθεση του Δήμου:

- υδροφόρες χωρητικότητας 15 κυβ.μ. νερού
- οχήματα 4Χ4 με δεξαμενές νερού 1 τόνου
- φορτωτές
- όχημα Grader
- και οχήματα JCB

Με την συνεισφορά των μελών της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης - Δασοπυρόσβεσης, Πολιτικής & Περιβαλλοντικής Προστασίας Δήμου (πρώην) Ανατολικού Ολύμπου και του προσωπικού του Δήμου, θα διαχειριστούμε τις όποιες κρίσεις, τις οποίες όλοι μας απευχόμαστε.