Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Πάρκο δεν είναι μόνο το πάρκο... (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Έχουμε γράψει αρκετές φορές εδώ στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" για την «παραμέληση» άλλων πάρκων της πόλης μας, σε σχέση πάντα με το μεγάλο κεντρικό πάρκο στο οποίο οι τελευταίες τουλάχιστον δημοτικές διοικήσεις έχουν ρίξει το μεγαλύτερο βάρος στην ανάπτυξη του.

Και είναι λογικό να πέφτει το περισσότερο βάρος στο κεντρικό πάρκο της πόλης μας, γιατί το επισκέπτονται πάρα πολλοί συνδημότες μας, αλλά και τουρίστες.

Αλλά, δεν κατοικούν όλοι οι δημότες της Κατερίνης γύρω από το κεντρικό πάρκο της πόλης. Υπάρχουν και άλλα πάρκα στην πόλη. Και αν θέλουν αυτοί οι κάτοικοι να βγουν από το σπίτι τους και να πάνε μία βόλτα, να κατεβάσουν τα παιδιά τους να παίξουν, πρέπει να πάρουν τους δρόμους και να πάνε στο κεντρικό πάρκο; Άντε θα πάνε και εκεί, αλλά δεν μπορούν συνέχεια να τρέχουν στο κέντρο. Και να κουβαλάνε μαζί και μικρά παιδιά.

Και μιλάμε για το πάρκο στα Καταφυγιώτικα, στα Ευαγγελικά, το μικρό παρκάκι στην συμβολή των οδών Νικηφόρου Βρεττάκου και Σαλαμίνος, και πολλά άλλα ακόμα μικρότερα. Η αναβάθμιση όλων αυτών, εκτός από τις επιπλέον επιλογές που θα προσφέρουν στους κατοίκους, θα βοηθήσει και στην αποσυμφόρηση του κέντρου.

Είχαμε γράψει για το πάρκο στα Καταφυγιώτικα εδώ: pierikialithia.blogspot.com

➤ Ας δούμε σήμερα τι γίνεται με το παρκάκι στην Σαλαμίνος:

Ακακίες έχουν φυτρώσει σχεδόν παντού, ανάμεσα στα δέντρα, καλύπτουν σε κάποια σημεία το πλακόστρωτο, χόρτα σχεδόν παντού και μέσα στους διαδρόμους, είδαμε σημάδια εγκατάλειψης όπως σπασμένο παγκάκι, καινούργιο κάδο απορριμάτων παρατημένο μέσα στα χόρτα, κ.α. Χόρτα παντού και σε γειτονικά οικόπεδα κάνουν την εικόνα πολύ άσχημη και δεν το κρύβουμε ότι σκιαχτήκαμε λίγο με την κατάσταση που επικρατούσε.