Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Δήμος Κατερίνης: Απολογισμός πεπραγμένων (1/9/2019 – 1/9/2021)

Συνέντευξη τύπου έδωσε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα του Δ.Σ. Κατερίνης ο Δήμαρχος κ. Κώστας Κουκοδήμος για τα πεπραγμένα της διοίκησής του την περίοδο 1/9/2019 – 1/9/2021 στα μέσα ενημέρωσης της πόλης μας.

Στην συνέντευξη ήταν παρών και συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Δόμησης και αναπληρωτής Δημάρχου κ. Γιώργος Νταντάμης, όπως και ο γραμματέας του Δήμου Κατερίνης κ. Λιακόπουλος.

Παρουσιάστηκε το έργο της διοίκησης του Δήμου Κατερίνης αυτό το διάστημα καθώς και ο σχεδιασμός για το υπόλοιπο της θητείας της δημοτικής διοίκησης.

Να πούμε ότι τόσο ο Δήμαρχος κ. Κουκοδήμος όσο και ο Αντιδήμαρχος ο κ. Νταντάμης απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Δεν μας άρεσε το γεγονός ότι είχαμε την δυνατότητα μόνο δύο ερωτήσεων, αλλά το καταλαβαίνουμε ότι για λόγους πρακτικούς και χρόνου δεν ήταν εφικτό να κάνουμε περισσότερες ερωτήσεις. Δεν θα τελειώναμε ποτέ! Αλλά, αν αυτά τα δύο χρόνια θητείας της διοίκησης του κ. Κουκοδήμου είχαν γίνει και άλλες συνεντεύξεις τύπου θα μπορούσαμε να θέσουμε περισσότερες ερωτήσεις και να ενημερώσουμε καλύτερα τους δημότες της πόλης μας. Και ναι, θα μπορούσαν να γίνουν συνεντεύξεις τύπου είτε μέσω τηλεδιάσκεψης είτε σε κάποιον ανοιχτό χώρο. Καλά τα δελτία τύπου, αλλά σαν το... live δεν έχει!




Ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Κώστας Κουκοδήμος δήλωσε ευτυχής για το έργο που έχει γίνει έως τώρα και για την στήριξη που είχε όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας από την κυβέρνηση με γενναίες χρηματοδοτήσεις. Η πανδημία δεν επέτρεψε να γίνουν συνεντεύξεις τύπου μας είπε. Μίλησε για τα οικονομικά του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ τα οποία νοικοκυρευτήκαν. Υποσχέθηκε πως αν ο Δήμος πιάσει τους στόχους του, το 2023 θα έχουμε κάποια μείωση στα δημοτικά τέλη. Αξιοποιήθηκε η δημοτική περιουσία. Η μεταφορά των ΚΕΠ σε άλλο κτίριο έλυσε προβλήματα σύμφωνα με τον κ. Κουκοδήμο. Υποσχέθηκε έργα, νέα σχολεία, έργα σε αγροτικές υποδομές, ύδρευση και αποχέτευση, φωτοβολταϊκά πάρκα, πεζοδρόμια, αναπλάσεις, παιδικές χαρές, και σε όλα αυτά θα βοηθήσει το γεγονός της ένταξης του Δήμου Κατερίνης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Από την μεριά του ο κ. Νταντάμης, είπε ότι ο Δήμος Κατερίνης είναι ο κορυφαίος Δήμος στην Ελλάδα που δείχνει τι σημαίνει συνεργασία, αναφερόμενος στις σχέσεις της παράταξης του με αυτής του κ. Κουκοδήμου. Είπε ότι είναι ευτύχημα η συνεργασία τους για τον Δήμο και τους δημότες.

----------------------

Το δελτίο τύπου του Δήμου Κατερίνης:


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019 – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2021

Μεγάλα έργα & υποδομές που βελτιώνουν την καθημερινότητα

Προχωρήσαμε στην εκτέλεση ενός πλούσιου, στοχευμένου και αναπτυξιακού τεχνικού προγράμματος προϋπολογισμού ύψους 20 εκ. ευρώ, εκ των οποίων 11.752.758 ευρώ για την περίοδο Σεπτεμβρίου 2019 έως Σεπτέμβριο 2021 έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί.

Ταυτόχρονα, αναμένονται εγκρίσεις για 14 προτάσεις που έχουμε ήδη υποβάλει με πλήρεις φακέλους και ολοκληρωμένες μελέτες στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ συνολικού προϋπολογισμού 25 εκ. ευρώ. Μεταξύ άλλων στις εν λόγω προτάσεις περιλαμβάνονται: «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ», ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΩΡΟΦΟΥ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΜΕ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΝΩΘΕΝ ΑΥΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ., ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΕ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κατερίνης. Επίσης, κατασκευή πολυδύναμου νηπιαγωγείου στο χώρο του παλαιού αμαξοστασίου και βελτίωση αγροτικών υποδομών για όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες.

Παράλληλα, μέσω της ΔΕΥΑΚ καταθέσαμε προτάσεις έργων προς χρηματοδότηση από το ίδιο Πρόγραμμα, ύψους 15 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ. Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του Κορινού, αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες μας προτεραιότητες. Το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» συνιστά εξαιρετική ευκαιρία για την υλοποίηση τέτοιων έργων και διεκδικούμε χρηματοδότηση ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του Κορινού.

Επίσης, χρηματοδότηση για σειρά έργων που αφορούν: αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης σε Μοσχοχώρι, Ελατοχώρι, Καλλιθέα και Φωτεινά, για παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων – «Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Πάρκου 1 MWatt στην Κατερίνη στην περιοχή του Βιολογικού, καθώς και την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ελέγχου και τηλεχειρισμού για τον έλεγχο διαρροών ύδρευσης στο εξωτερικό υδραγωγείο των Δημοτικών Ενοτήτων Κορινού, Πιερίων, Ελαφίνας και Πέτρας και στο εσωτερικό δίκτυο της πόλης Κατερίνης.

Ήδη εξασφαλίσαμε από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» την ένταξη του έργου: «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ, ενώ για την ολοκλήρωση ανέγερσης του Πολιτιστικού Κέντρου, χρηματοδότηση 1.100.088 ευρώ, που αφορά τον τεχνολογικό εξοπλισμό της σκηνής & των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

Υλοποιήσαμε κατά προτεραιότητα παρεμβάσεις για την ολική αποκατάσταση της προβλήτας στην κεντρική πλατεία της Παραλίας, που επί χρόνια αποτελούσε «πληγή» για την περιοχή. Μέσα από την ολοκλήρωση των εργασιών, κατέστη ασφαλέστερη και τουριστικός πόλος έλξης για δημότες και επισκέπτες.

Συνολικά για έργα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών έχουμε επιτύχει χρηματοδοτήσεις ύψους 14.040.744 ευρώ ως εξής: από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για το έργο «Προσωρινή μετεγκατάσταση οικισμού Ρομά στην περιοχή Πέλεκα. Από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» απόφαση ένταξης και χρηματοδότησης έλαβαν σημαντικά έργα που έχει προγραμματίσει να υλοποιήσει ο Δήμος Κατερίνης και αφορούν: «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου», τις δαπάνες για τις παρεμβάσεις που κρίνονται απαραίτητες για την κάλυψη των αναγκών του δημοτικού κλειστού γυμναστηρίου τύπου Τ9, στον Σταθμό, τις δαπάνες για τη ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΟΣ.

Επίσης, για τις παρεμβάσεις που κρίνονται απαραίτητες για την επισκευή, συντήρηση και την προμήθεια εξοπλισμού του υφιστάμενου καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, την εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του δήμου Κατερίνης.

Τέλος, εγκρίθηκε η επιχορήγηση για προμήθεια μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού, καθώς και ο εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση 27 στάσεων αστικών λεωφορείων.

Σε τροχιά υλοποίησης βαίνει η ανέγερση του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, καθώς προχώρησε η α’ φάση της δημοπράτησης κατασκευής του μέσω Σ.Δ.Ι.Τ., ένα εγχείρημα για το οποίο ο Δήμος μας δεσμεύτηκε και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου, αφενός να οικοδομηθεί το συντομότερο δυνατόν και αφετέρου να εξοπλιστεί με τις αναγκαίες - κατάλληλες υποδομές.

Επιπλέον, εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση ανάπλασης της οδού Λεωφόρου Στρατού στην Παραλία, προϋπολογισμού 511.000,00 € από το ύψος της πλατείας (Αγία Φωτεινή – τέλος σταμπωτού δαπέδου), έως τη διασταύρωση με την οδό Βενιζέλου, από το πρόγραμμα “Αλιεία και Θάλασσα ”.

Εξασφαλίσαμε πίστωση 218.000,00 από το Προγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης για την ολοκλήρωση του έργου Βελτίωση υφιστάμενης αγροτικής οδού προς γεωργικές εκμεταλλεύσεις στη θέση Προσήλιο στο Ελατοχώρι, το οποίο και επαναδημοπρατήθηκε απομακρύνοντας έτσι τον ορατό κίνδυνο απένταξης του έργου και την υποχρέωση επιστροφής από τον Δήμο μας του ποσού.

Από το ΥΠΕΣ εξασφαλίσαμε έως σήμερα συνολικό ποσό 1.100.000,00€ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα από το 2017 έως το Δεκέμβριο του 2020.

Επιπλέον, υλοποιήθηκαν παρεμβάσεις:

- Ασφαλτοστρώσεις για τη «Βελτίωση υφιστάμενων οδικών υποδομών έγιναν στο Σβορώνο, Περίσταση, Καλλιθέα, καθώς και στο άμεσο προσεχές διάστημα σε Κάτω Αγιάννη, Λόφο, Ράχη & Άγιο Δημήτριο. Το έργο ύψους συνολικά ενός περίπου εκατομμυρίου ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

- Ανάπλαση και αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου του μνημείου πεσόντων στον Σιδηροδρομικό Σταθμό.

- Αισθητική αναβάθμιση του Μνημείου του Συνταγματάρχη Σβορώνου.

- Εκτεταμένη ανάπλαση πεζοδρομίων στον αστικό ιστό

- Ανάπλαση υπαίθριων χώρων στο Α’ & στο Β’ Δημοτικό Κοιμητήριο του δήμου μας, οι οποίες και θα συνεχιστούν.

Ανακαίνιση και αξιοποίηση δημοτικών κτιρίων

- Το κτίριο όπου στεγάζονταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης μετατράπηκε σε έναν σύγχρονο, εξοπλισμένο και ασφαλή χώρο φιλοξενίας της δημοτικής αστυνομίας.

- Εκτεταμένες και απαραίτητες εργασίες που βελτίωσαν αισθητά τη λειτουργικότητα του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου και του χώρου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

- Επίσης, έπεσαν οι υπογραφές για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχιακού μεγάρου και ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες, ενώ ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις ανακαίνισης του κτιρίου στο παλαιό νοσοκομείο που θα στεγάζει πλέον το Κοινωνικό μας Ιατρείο προσφέροντας ήδη εδώ και δύο και πλέον μήνες υπηρεσίες σε ευάλωτες ομάδες.

- Σε 36 παιδικές χαρές του Δήμου γίνονται εργασίες:

Τοποθέτησης εξοπλισμού για την αναβάθμισή τους με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ». Ήδη στην πρώτη παιδική χαρά στην περιοχή Αναθεώρησης Βατάν χορηγήθηκε το ειδικό σήμα πιστοποίησης καταλληλότητας λειτουργίας παιδικής χαράς από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Επιπλέον, με στόχο την υγιεινή και ασφάλεια των παιδιών και την προσβασιμότητα Α.με.Α εξασφαλίσαμε συνολική χρηματοδότηση ύψους 227.000,00 από το Πράσινο Ταμείο για τη δημιουργία:

1. Μιας νέας παιδικής χαράς στο χώρο του Δημοτικού Πάρκου Κατερίνης

2.Μιας νέας παιδικής χαράς στο χώρο της Πλατείας Μακεδονίας (ΕΥΚΑΡΠΙΔΗ)

Και στην αναβάθμιση της υπάρχουσας παιδική χαράς στον χώρο της Πλατείας Μακεδονίας.

4.Αναβάθμιση υπάρχουσας παιδικής χαράς στο Πάρκο- στον Πεζόδρομο Καταφυγιωτών.

Παρεμβάσεις που διευκολύνουν την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρίες

- Ράμπες ΑΜΕΑ και κατασκευή πεζοδρομίων για την ασφαλή πρόσβαση μαθητών στις σχολικές μονάδες του Δήμου Κατερίνης.

- Κατασκευή ανελκυστήρα στο 1ο ΕΠΑΛ και στο 1ο ΓΕΛ για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των μαθητών με κινητικά προβλήματα.

- Χώροι Υγιεινής ΑΜΕΑ στο 4ο Γυμνάσιο.

- Τέσσερα νέα SEATRACK στις παραλίες του Δήμου. Επιτρέψτε μου κι εδώ μια παρένθεση.

- Αναπτύχθηκε με αφορμή την τοποθέτηση των sea track η πρώτη ομάδα εθελοντών του δήμου Κατερίνης. Με ένα κάλεσμα που απηύθυνε η αντιδημαρχία Τουρισμού η ανταπόκριση ήταν πραγματικά συγκινητική. Πήραν μέρος 60 εθελοντές. Κάλυψαν όλες τις βάρδιες καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και δήλωσαν έτοιμοι να βοηθήσουν και σε άλλες πρωτοβουλίες του Δήμου μας. Το ίδιο έγινε και στην περίοδο της πανδημίας.

Επίσης έγιναν εργασίες:

- Βελτίωσης της κυκλοφοριακής ασφάλειας με συνεχείς ασφαλτοστρώσεις με τη χρήση μίγματος ψυχρής εφαρμογής στον αστικό ιστό και στο παραλιακό μέτωπο.

- Απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων περιπτέρων και διευκόλυνση της πρόσβασης των πεζών.

- Άμεση διαχείριση των προβλημάτων τα οποία προέκυψαν από την κακοκαιρία (χιονοπτώσεις – πλημμυρικά φαινόμενα) μέσω της πολιτικής προστασίας.

- Κατεδάφιση επικίνδυνων και ετοιμόρροπων κτισμάτων στην ακτογραμμή Ολυμπιακής Ακτής και της Παραλίας.

- Ανάπλαση και εξωραϊσμός στο «Σπίτι της Ενόργανης Γυμναστικής της αίθουσας γυμναστικής, του ΓΑΣ Αρχελάου Κατερίνης.

- Ανάπλαση πεζοδρομίων στο 15ο Δημοτικό Σχολείο για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών.

- Παρεμβάσεις ανάπλαση στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης & και στο 17ο Δημοτικό Σχολείο.

- Στην Επέκταση των Ευαγγελικών, παρεμβάσεις ανάπλασης στο 10ο Δημοτικό Σχολείο και κοντά στο 3ο Γυμνάσιο Κατερίνης.

- Βελτιωτικές παρεμβάσεις , τόσο στο εσωτερικό του Α’ΔΑΚ όσο και στους υπαίθριους χώρους.

- Αντικατάσταση σε συνεργασία με τον ΟΤΕ όλων των φθαρμένων τηλεφωνικών θαλάμων.

- Διάνοιξη τμήματος πεζοδρόμου στην περιοχή Βατάν καθώς και στην ευρύτερη περιοχή των Ευαγγελικών.

- Αποκαταστάσεις βλαβών σε όλο το αρδευτικό δίκτυο.

- Ενίσχυση του Δημοτικού φωτισμού όπου απαιτήθηκε.

Παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες:

Αποκατάσταση – ασφαλτόστρωση αύλειου χώρου 5ου Γυμνασίου

Αποκατάσταση επικινδυνότητας οροφής και αντικατάσταση υδρορροών στο 9ο Δημοτικό Σχολείο

Νέο λεβητοστάσιο στο 4ο Γυμνάσιο – Λύκειο

Στεγάνωση στο συγκρότημα του 1ου ΕΠΑΛ και πιο συγκεκριμένα στο ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο, καθώς και στον χώρο όπου στεγάζονται τα εργαστήρια του 1ου ΕΠΑΛ

Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης στο κτίριο του Μουσικού Σχολείου

Εκτεταμένοι χρωματισμοί 6ου Δημοτικού Σχολείου.

Γενικότερα, από τις υπηρεσίες μας έγιναν επιμέρους παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες, σε όλο το εύρος του Δήμου, ενώ σε εξέλιξη είναι πρόγραμμα συντηρήσεων και επισκευών και προμήθειας υλικών ύψους 1.000.000 ευρώ σε όλες τις σχολικές μονάδες.

Μέσω της ΔΕΥΑΚ ολοκληρώσαμε συνολικά 11 σημαντικά έργα

Η κατασκευή αγωγού συνολικού μήκους 3χλμ για την μεταφορά πόσιμου νερού από τη νέα υδρευτική γεώτρηση του Άνω Αγίου Ιωάννη προς την νέα υδρευτική δεξαμενή του Άνω Αγίου Ιωάννη, η κατασκευή δικτύου ακαθάρτων υπό πίεση και συνδέσαμε επιτέλους τα beach bars της Παραλίας Κατερίνης με το Βιολογικό.

Ολοκληρώσαμε τα τοπικά δίκτυα ομβρίων των σχολικών μονάδων στις οδούς: Οδυσσέα Ελύτη (Αγ. Άννα), Εκκλησίας Τιμίου Σταυρού, Ιμέρας και Μιλήτου και στις επεκτάσεις δικτύων ομβρίων στην οδό Ιερομονάχου, επέκταση Πλάτωνος, Μαυρογένους και Θαλή, αποτελούν μόνο ορισμένα από όσα σχεδιάστηκαν και ολοκληρώθηκαν αυτό το διάστημα.

Παράλληλα, ακόμη 6 έργα είναι σε εξέλιξη και σε φάση ολοκλήρωσης, όπως χλωριομετρήσεις και Εργαστηριακές Αναλύσεις για τον έλεγχο του πόσιμου νερού στο Δήμο Κατερίνης, η προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλε-ελέγχου και τηλεχειρισμού για τον έλεγχο των διαρροών ύδρευσης της Κατερίνης και της Παραλίας» (1.209.666,10 ευρώ ), η σύνταξη Γενικού Σχεδίου ύδρευσης (Master Plan), η υλοποίηση Σχεδίου Ασφαλείας Νερού Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης, καθώς και η κατασκευή αγωγών μήκους 11,1 χιλιομέτρων για την μεταφορά νερού στην πόλη, είναι ο δεύτερος αγωγός νερού που ήδη κατασκευάζεται.

Επιπλέον, με τεκμηριωμένα αιτήματα πετύχαμε επιχορήγηση 378.333 ευρώ για την εκτέλεση εργασιών αντιμετώπισης του φαινομένου της λειψυδρίας.

Στις Δημοτικές – Τοπικές Κοινότητες μεταξύ άλλων υλοποιήθηκαν:

- Στεγανοποίηση των Λιμνοδεξαμενών Ελάφου και Παλαιού Κεραμιδίου που εξασφαλίζουν πλήρη αποκατάσταση – προστασία των λιμνοδεξαμενών, προκειμένου να διασφαλιστεί ο ωφέλιμος όγκος ταμίευσης ύδατος.

- Διάνοιξη οδών στον οικισμό «Γρέβενη» της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας καθώς και στην επέκταση Ευαγγελικών.

- Βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας σε Περίσταση, Μοσχοχώρι, Κάτω Μηλιά, Μοσχοπόταμο, Ελατοχώρι, Κορινό, Νέα Τραπεζούντα, Καλλιθέα, Τρίλοφο και Νεοκαισάρεια.

- Εργασίες αναβάθμισης της καθημερινότητας σε Τρίλοφο, Νεοκαισάρεια και Σβορώνο

- Ασφαλτόστρωση και παρεμβάσεις βελτίωσης στην αυλή στο Δημοτικό Σχολείο Εξοχής.

- Κατασκευαστικές εργασίες στον Κορινό για τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε αγροκτήματα και οικίες.

- Τοιχίο αντιπλημμυρικής θωράκισης στις εργατικές κατοικίες Παλαιού Κεραμιδίου.

- Εργασίες ασφαλτόστρωσης στον Σβορώνο.

- Αποκατάσταση οδοστρώματος για την ασφαλή διέλευση γέφυρας στη Γανόχωρα.

- Νέες κερκίδες στο δημοτικό γήπεδο Καλλιθέας.

- Έναρξη των παρεμβάσεων κατασκευής του έργου με τίτλο: «Βελτίωση μέτρων ασφαλείας σε δημοτικές αρδευτικές υποδομές της Δημοτικής Ενότητας Ελαφίνας». Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν στις Τοπικές Κοινότητες Αρωνά, Ελάφου, Καταλωνίων, Εξοχής, Λαγοράχης, Μοσχοποτάμου, Παλαιού Κεραμιδίου, Τριλόφου, καθώς και στον οικισμό Μελιαδίου.

- Ανάπλαση της πλατείας Μοσχοποτάμου.

- Ανακαίνιση στα Κοινοτικά καταστήματα Περίστασης και Καλλιθέας.

Τέλος, εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν και οι παρεμβάσεις για το έργο της διάβρωσης των ακτών στην Παραλία, καθώς η απόκτηση και των πρόσθετων αδειοδοτήσεων που απαιτήθηκαν οδεύει στο τελικό στάδιο.

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για το έργο που έχουμε επιτελέσει. Είναι ένα έργο εξόχως σημαντικό, καθώς πέρα από τις τρέχουσες δράσεις καθημερινότητας θέσαμε τις βάσεις ώστε να προωθήσουμε μια πολυποίκιλη, δημιουργική και στοχευμένη ανάπτυξη.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι, στο πλαίσιο προώθησης συγκεκριμένων προτάσεων , με σκοπό την αξιοποίηση χώρων, την υλοποίηση προγραμμάτων και την προώθηση πολυποίκιλης ανάπτυξης, προχωρήσαμε στις ακόλουθες δράσεις:

Εκπόνηση Μελέτης σχετικά με την αναθεώρηση χρήσεων γης και εναρμόνιση εγκεκριμένου σχεδίου με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Κατερίνης.

Εφαρμογή εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Μεσαίας Μηλιάς καθώς και στον καθορισμό ρυμοτομίας του Ελατοχωρίου.

Καταθέσαμε στη ΓΑΙΟΣΕ μια πρόταση συνεργασίας-παραχώρησης έκτασης, στο πλαίσιο σχεδίων ανάπτυξης και αξιοποίησης εγκαταστάσεων του παλαιού Σταθμού στο παλιό εργοστάσιο εμποτισμού και στους γύρω χώρους.

Πραγματοποιήσαμε μελέτη για δημιουργία Κέντρου Αποκατάστασης ΑΜΕΑ σε δημοτική έκταση του Δήμου Κατερίνης.

Εγκρίθηκε Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός με τίτλο «Ανάπλαση δικτύου πεζοδρομίων και πλατειών Ελευθερίας και Δημαρχείου του κέντρου πόλης Κατερίνης» και έλαβε σχετική απόφαση χρηματοδότησης ύψους 110.000,00 €.

Εκπονήσαμε κυκλοφοριακή μελέτη για χωροθέτηση ποδηλατοδρόμου.

Εκπονήσαμε σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Ο δήμος Κατερίνης απέδειξε ότι είναι κοντά στο δημότη και έχει κοινωνικό πρόσωπο.

Ενδεικτικά και όσο πιο σύντομα να αναφερθώ:

Κοινωνικό Ιατρείο Δήμου Κατερίνης.

Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών

Συνδρομή στα συσσίτια της Μητρόπολης

Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας ΤΕΒΑ για το οποίο πρέπει να πω ότι πετύχαμε την αύξηση του προϋπολογισμού, γεγονός που σημαίνει ότι θα έχουμε περισσότερη βοήθεια για τους ωφελούμενους του προγράμματος.

Ρομά-Απεμπλοκή και υλοποίηση του προγράμματος σε απόλυτη και συνεχή συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Φτώχειας.

Ο δήμος μας έκανε όμως σημαντικά βήματα για να φέρει πιο κοντά το δημότη στις υπηρεσίες του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εφαρμογή NOVOVILLE που στα δυο χρόνια έχει 5.000 μοναδικούς χρήστες.

Έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα περισσότερες από 4.500 αναφορές προβλημάτων έχουν επιλυθεί 2.654 αναφορές και είναι σε εκκρεμότητα 1040.

Η κοινωνική αλληλεγγύη και προσφορά, το ανθρώπινο πρόσωπο του Δήμου Κατερίνης αποτυπώθηκε - μεταξύ άλλων - στη δημιουργία δεύτερης δομής ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ώστε να υπάρξει πλήρης εναρμόνιση με την ισχύουσα νομοθεσία με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των παιδιών, εξυπηρετώντας 50 παιδιά/εφήβους/άτομα με αναπηρίες. Παράλληλα, η ΔΗΚΕΔΗΚ προμηθεύτηκε νέο εξοπλισμό (10 ηλεκτρονικούς υπολογιστές για παιδιά με αναπηρία και ένα αναβατόριο πισίνας), καθώς και σύγχρονο λεωφορείο 12 θέσεων για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες.

Επίσης, τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στελεχώθηκαν μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ με επιπλέον, μόνιμο, εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ καθιερώθηκε η 6ωρη απασχόληση για το εκπαιδευτικό προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών, ώστε να εναρμονιστούν οι συνθήκες εργασίας τους με αυτές των υπολοίπων εκπαιδευτικών.

Επιπλέον, για πρώτη φορά εγγράφηκε ποσό 180.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του Δήμου για τη χρηματοδότηση της ΔΗΚΕΔΗΚ για το 1ο έτος της νέας διοίκησης και 244.000 για το 2ο έτος, εκ των οποίων μεγάλο μέρος έχει ήδη εκταμιευτεί. Επίσης, δρομολογήθηκε η έκδοση νέων αδειών λειτουργίας των Βρεφονηπιακών Σταθμών, οι οποίοι θα ανακαινιστούν μέσω της χρηματοδότησης των 200.000 ευρώ που εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, κατά τη διάρκεια εγγραφών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Κ., τοποθετήθηκε το σύνολο των ωφελούμενων παιδιών στις δομές της, ενώ εγκρίθηκε η πρόταση της ΔΗΚΕΔΗΚ προς το Υπουργείο Πολιτισμού, με το συνολικό προϋπολογισμό των 16.500€ για την υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων για παιδιά και άτομα με αναπηρίες.

ΠΡΑΣΙΝΟ

Το Αστικό Πράσινο, αποτελεί έναν από τους πυλώνες προτεραιοτήτων μας αυτή τη διετία.

Το γεγονός αυτό, στην πράξη αναδεικνύεται με την υποστήριξη πρωτοβουλιών για το περιβάλλον, με «όχημα» την εφαρμογή του Προγράμματος «ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ».

Με την ολοκλήρωσή του η Κατερίνη εντάσσεται στον «πυρήνα» των πρώτων Ελληνικών «Πράσινων πόλεων».

Παράλληλα, καθαρίστηκε, σημαντικό τμήμα πίσω από την εμποροπανήγυρη όπου επί σειρά ετών συσσωρεύονταν κομμένα κλαδιά, τα οποία, αφού θρυμματίσθηκαν μεταφέρθηκαν με 300 δρομολόγια φορτηγών για λίπανση σε κοινόχρηστους χώρους, ενώ αντίστοιχες επιχειρήσεις καθαρισμού έγιναν στον «Αθλητικό Πυρήνα» στην περιοχή Ευαγγελικών, σε κοινόχρηστους χώρους του Α’ ΔΑΚ, και τον Βρεφονηπιακό Σταθμό της περιοχής Βατάν κ.α.

Τέλος, βελτιώσαμε και συντηρήσαμε τα οχήματα και τον εξοπλισμό της υπηρεσίας.

Πάρκο Κατερίνης. Επιτραπέζιο και επιδαπέδιο σκάκι, τα γήπεδα του πιγκ πογκ, το τεκ μπολ, τα τεράστια παγκάκια, τα τραπέζια πικ νικ, σύντομα το πρώτο υπαίθριο γυμναστήριο και η νέα παιδική χαρά, θα αλλάξουν την καθημερινότητα, και θα δημιουργήσουν νέους τρόπους ψυχαγωγίας για τα παιδιά μας και έναν τόπο συνάντησης για τους νέους μας.

Τέλος, ξεκινήσαμε ήδη τις εργασίες αναβάθμισης στη Στοά του Δημαρχείου Κατερίνης. Το έργο θα υλοποιηθεί από τα Δημοτικά Πάρκινγκ. Ήδη ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση των δημοτικών χώρων υγιεινής.

Τα Πάρκινγκ του Δήμου Κατερίνης που στηρίζουν και αναλαμβάνουν εξαιρετικά σημαντικές παρεμβάσεις στον αστικό ιστό, ανταποδίδοντας ουσιαστικά στους δημότες μέρος των εσόδων τους. Να πω ότι έγιναν επίσης εργασίες στους δυο χώρους υπόγειας στάθμευσης, για την πυρασφάλεια, μονώσεις, σταθμοί ηλεκτρικής φόρτισης.

Μέσω των δημοτικών μας πάρκινγκ χρηματοδοτήθηκαν γκράφιτι, φιλοτεχνήθηκαν ΚΑΦΑΟ, και έγινε η αντικατάσταση τηλεφωνικών θαλάμων και πλύθηκαν όλα τα δημοτικά κτίρια και μνημεία της πόλης.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Η καθαριότητα, η αναβάθμιση της αισθητικής εικόνας σε όλη την έκταση της Κατερίνης και των κοινοτήτων της και η βελτίωση της ποιότητας ζωής όσων ζουν εργάζονται ή επισκέπτονται την περιοχή μας αποτέλεσαν τη διετία αυτή πρώτη προτεραιότητα. Εργαστήκαμε με υπομονή και κυρίως σχέδιο και πετύχαμε να ανταπεξέλθουμε σε ικανοποιητικό βαθμό στις ανάγκες, επικεντρώνοντας στην οργάνωση της υπηρεσίας.

Η επέκταση της διαχείρισης ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, με την τοποθέτηση των κάδων για τα υποδήματα και ενδύματα, καθώς και ειδικών κάδων, τους γνωστούς κώδωνες, για τη συλλογή γυαλιού μείωσαν τον όγκο των απορριμμάτων που κατευθύνονται στο ΧΥΤΑ. Πέρα από το όφελος για το περιβάλλον είχαμε και θετικό οικονομικό αποτέλεσμα.

Δώσαμε έμφαση στη συντήρηση του στόλου των οχημάτων και τον ανανεώνουμε με την εξασφάλιση 5 νέων απορριμματοφόρων από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» τα οποία έχουμε ήδη στην κατοχή μας. Επιπλέον 4 είναι από ανακατασκευή, περιμένουμε ακόμη 2 από το Ίδρυμα Πασχάλης και ακόμη 4 ηλεκτρικά από το Πράσινο Ταμείο.

Εκτεταμένη αντικατάσταση των παλαιών επιδαπέδιων δοχείων απορριμμάτων, στον πεζόδρομο, σε πλατείες και στο παραλιακό μέτωπο. Και στην τοποθέτηση ειδικών πλαισίων σε κεντρικά σημεία της πόλης και σε Ιερούς Ναούς για την μείωση της αφισορύπανσης και της ρύπανσης σε στύλους της ΔΕΗ.

Ουσιαστικές παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις του δημοτικού γκαράζ. Αρχικά ανακατασκευάστηκε ο χώρος εργασίας των υπαλλήλων διαχείρισης καυσίμων, τακτοποιήθηκαν οι αποθήκες κάνοντας εφικτή την ορθή διαχείριση του υλικού. Παρεμβάσεις έγιναν ακόμη και στον αύλειο χώρο των δημοτικών γκαράζ, όπου απομακρύνθηκαν μπάζα και υλικά που ούτως ή άλλως είχαν αχρηστευτεί από την εγκατάλειψη. Ο χώρος «απελευθερώθηκε» και τοποθετήθηκαν κοντέινερ για τη φύλαξη υλικών του δήμου.

Δρομολογήσαμε ένα ευρύ πρόγραμμα καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων που είχαν μετατραπεί σε μπαζότοπους ή και σκουπιδότοπους. Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στο παραλιακό μέτωπο, όπου σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες απομακρύνθηκαν εγκαταλελειμμένες κατασκευές που είχαν μετατρέψει την περιοχή σε εστίες μόλυνσης.

Ευρύς καθαρισμός έγινε και στην περιοχή του Πέλεκα, όπου συνεργεία μας, αποκατέστησαν τον χώρο, απομακρύνοντας τόνους μπαζών και σκουπιδιών. Παράλληλα, οι έλεγχοι στην περιοχή είναι εντατικοί και ήδη αποδίδουν, αφού εντοπίστηκαν ασυνείδητοι να ρυπαίνουν, στους οποίους επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ενισχύουμε αποφασιστικά τον αθλητισμό της πόλης και προσφέρουμε περισσότερες επιλογές για την άθληση των δημοτών κάθε ηλικίας. Φιλοδοξία μας είναι να διεξάγονται στο Δήμο μας Πανελλήνια πρωταθλήματα και γενικότερα διοργανώσεις αντάξιες αυτών που φιλοξενούνται σε όλα τα μεγάλα και σύγχρονα γήπεδα της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, στα Αθλητικά Κέντρα υλοποιήσαμε σειρά βελτιωτικών έργων και δράσεων με στόχο να είναι λειτουργικά σε αθλούμενους, με έμφαση σε ΑμεΑ.

Με πρόγραμμα, σχέδιο και σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία και τους συλλόγους, υλοποιούμε έργα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των δημοτικών - τοπικών κοινοτήτων.

Επιπλέον, απόφαση ένταξης και χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» συνολικού προϋπολογισμού 1.020.000 ευρώ εξασφαλίσαμε για τις δαπάνες των παρεμβάσεων που κρίνονται απαραίτητες για την κάλυψη των αναγκών του δημοτικού κλειστού γυμναστηρίου Κατερίνης Τ9, στο Σταθμό.

Επίσης, αναβαθμίζεται ενεργειακά, το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Θόδωρος Διαμαντόπουλος».

Ένα έργο προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.

Προχωρήσαμε στην ηλεκτρολογική αναβάθμιση του

«Θεόδωρος Διαμαντόπουλος», ενώ παράλληλα έγινε σύνδεση Α’ ΔΑΚ με το αποχετευτικό σύστημα του Δήμου, ένα χρόνιο πρόβλημα.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων υλοποιήθηκαν:

- Κατασκευή περίφραξη στο νέο χώρο άθλησης που διαμορφώνεται πίσω από το Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, ενώ στον ίδιο χώρο θα τοποθετηθεί υπαίθριο γυμναστήριο για τη διευκόλυνση των αθλούμενων.

- Κατεδαφίστηκε λόγω επικινδυνότητας, τμήμα περίφραξης, στο Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο. Στο ίδιο σημείο έγινε άμεσα τοποθέτηση μεταλλικών πάνελ, για την περίφραξή του.

- Όσο διάστημα επέτρεψαν οι συνθήκες της υγειονομικής κρίσης υλοποιήσαμε δωρεάν προγράμματα άθλησης για τους δημότες όλων των ηλικιών όπως π.χ. PILATES, FITNESS καθώς και δωρεάν προγράμματα εκμάθησης κολύμβησης για παιδιά και ενήλικες.

Επίσης, με πρωτοβουλία του Δήμου Κατερίνης, διοργανώθηκαν το πανελλήνιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο Ανδρών Γυναικών & το Ευρωπαϊκό Παίδων – Εφήβων, Νεανίδων – Κορασίδων, ο Ημιμαραθώνιος Katerini run, το διεθνές τρίαθλο almira man, και στηρίξαμε σωματεία με σημαντική αθλητική διαδρομή όπως ο Αρχέλαος Κατερίνης, ο Ναυτικός Ομιλος Κατερίνης.

Δεν πρέπει να παραλείψω τη στήριξη μας στην ιστορική ομάδα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ που μπήκε σε μια νέα πορεία και ευχόμαστε όλοι να αποκτήσει τη θέση που του αξίζει.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επενδύουμε καθημερινά στον πολιτισμό. Αναβαθμίζουμε τις πολιτιστικές υποδομές.

Υλοποιήσαμε εκτεταμένες εργασίες ανακατασκευής στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης.

Αναβαθμίσαμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη με προμήθεια εξοπλισμών, εφαρμογή προγραμμάτων για ηλεκτρονική διεκπεραίωση διακίνησης βιβλίων.

Εντάξαμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης στο δίκτυο αδελφοποιημένων βιβλιοθηκών Ευρώπης, ενώ αξίζει να επισημανθεί η κατασκευή Δημοτικού Αναγνωστηρίου σε αίθουσα η οποία παρέμενε κλειστή εδώ και 30 χρόνια, η δημιουργία της Βιβλιοθήκης Ελατοχωρίου και της 1ης Μουσικής Δανειστικής Βιβλιοθήκης με 5000 δίσκους βινυλίου, η αναβάθμιση της καθημερινής λειτουργίας της Βιβλιοθήκης Κορινού.

Η κ. Νένα Μειμάρη που «αγκάλιασε» τη δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης και ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς της αποφασίσαμε να δώσουμε το όνομα του αείμνηστου Ιγνάτιου Μειμάρη στο αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης μας.

Επίσης, ευχαριστίες στον αντιναύαρχο του Πολεμικού Ναυτικού εν αποστρατεία Σπυρίδωνα Περβαινά για τη δωρεά 2.000 δίσκων βινυλλίου που προστέθηκαν στη συλλογή μας.

Στην Αστική Σχολή, σε ένα κτίριο ταυτισμένο με την ιστορία, τον πολιτισμό και την εκπαιδευτική ζωή της πόλης επικεντρώνουμε το αμέσως προσεχές διάστημα τον σχεδιασμό μας.

Θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης της στέγης, των κουφωμάτων και όλων των υποδομών. Θα δημιουργηθεί δημοτική πινακοθήκη, που θα φιλοξενήσει 160 έργα ντόπιων κ.α. δημιουργών. Επίσης, προγραμματίζονται παρεμβάσεις περαιτέρω ανάδειξης των έργων της Αίθουσας Γλυπτικής «Ευθυμίου Καλεβρά». Η Χρηματοδότηση των εργασιών είναι ύψους: 50.000 ευρώ από την Περιφερειακή Ενότητα και 100.000 ευρώ από ίδιους πόρους.

Παράλληλα, εξασφαλίσαμε επιχορήγηση ύψους 25.000 ευρώ από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη δημιουργία σε αίθουσα της Αστικής Σχολής Διαδραστικού Μουσείου με θέμα: «ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ».

Δημιουργήσαμε - μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού - νέους θεσμούς όπως το «πολιτιστικό καλοκαίρι», όπου δώσαμε βήμα έκφρασης στο ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό, ενώ σε συνεργασία με την κινηματογραφική λέσχη Κατερίνης διοργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία και αποδοχή το «ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ - ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ Τ’ ΑΣΤΕΡΙΑ».

Στηρίξαμε έμπρακτα, οικονομικά και με κάθε θεμιτό μέσο κορυφαίους πολιτιστικούς θεσμούς όπως το Φεστιβάλ Ολύμπου, καθώς και όσες θεσμοθετημένες εκδηλώσεις τοπικών συλλόγων πραγματοποιήθηκαν αυτή τη διετία και αιτήθηκαν τη συνδρομή μας.

ΩΔΕΙΟ

Δημιουργήσαμε νέα τμήματα φοίτησης, στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης

Επιπλέον, ξεκίνησαν οι διαδικασίες ένταξης του Δημοτικού Ωδείου σε προγράμματα ERASMUS.

Έγινε μέλος της οικογένειας του Δήμου Κατερίνης, επιτέλους, η Πολυτονική ορχήστρα και λειτουργεί σε χώρο που της παραχωρήθηκε στο δημοτικό κτίριο του συνεδριακού κέντρου.

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο που αντιμετώπιζε πολλές δυσκολίες ξεκίνησε δυναμικά τη νέα του διαδρομή πριν από έναν περίπου χρόνο. Τεράστια τεχνικά προβλήματα επιλύθηκαν. Αγοράστηκε νέα κεραία, εξοπλισμός απαραίτητος για την λειτουργία του. Μέσα στην πανδημία πρόσφερε ένα εξαιρετικό ενημερωτικό πρόγραμμα με οδηγίες, ανακοινώσεις και πληροφορίες σε δημότες.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΕΣ

Τα θεμέλια για ένα κοινό μέτωπο με στόχο την ανάδειξη του τουρισμού στην περιοχή και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας έθεσε ο Δήμος Κατερίνης συγκροτώντας για πρώτη φορά την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής.

Η προσπάθεια αυτή συνέπεσε με την υγειονομική κρίση, με τον τουρισμό να αποτελεί τον κλάδο με τις μεγαλύτερες απώλειες και να αλλάζει τα δεδομένα και για τον Δήμο Κατερίνης, ο οποίος παρά τον έγκαιρο προγραμματισμό και σχεδιασμό που υλοποίησε, αναπροσάρμοσε τις δράσεις του στις νέες συνθήκες και δεδομένα που διαμορφώθηκαν.

Ο σχεδιασμός και η επιλογή του υλικού προβολής, των μέσων που το επικοινώνησαν με το κοινό και ο χρόνος της προβολής, έγινε με ιδιαίτερη προσοχή και πάντα με την σύμφωνη γνώμη του ΕΟΤ.

Η Αντιδημαρχία Κοινοτήτων επίσης, δημιούργησε μια νέα βάση δεδομένων, καταγραφής και ιεράρχησης των προβλημάτων των κοινοτήτων του Δήμου Κατερίνης.