Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Καλά τα έργα, αλλά αν δεν έχουμε δρόμους…

Σκαμμένη πόλη η Κατερίνη, από τα διάφορα έργα που γίνονται, όχι μόνο τώρα αλλά και στο παρελθόν.

Έργα για το φυσικό αέριο τώρα, έργα για οπτικές ίνες παλαιότερα, έργα του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ, το αποτέλεσμα είναι να έχουμε άθλιους δρόμους με λακκούβες, εξογκώματα, ακατάλληλους για να τους διασχίσει κάποιος με το αυτοκίνητο του. Είναι σαν να κάνεις τραμπολίνο.

Το απόλυτο χάος στα έργα που γίνονται στην πόλη από τις εταιρίες. Δείχνουν μία τσαπατσουλιά, στο στυλ να κάνουμε το έργο, να μπαλώσουμε και να πάμε σε άλλη γειτονιά! Τουλάχιστον αυτό δείχνει η εικόνα των δρόμων που έχουν γίνει έργα μέχρι στιγμής.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Δεν γίνονται έλεγχοι κατά την διάρκεια εκτέλεσης και κυρίως στο τέλος του έργου; Δεν τίθενται κάποιες προδιαγραφές, ρήτρες στον ιδιώτη από τον Δήμο Κατερίνης;

Η κατάσταση των δρόμων στην πόλη της Κατερίνης είναι άθλια, και όσο απομακρύνεσαι από το κέντρο είναι κατά πολύ χειρότερα. Και δεν δείχνει κάτι ότι μπορούν να βελτιωθούν, τουλάχιστον άμεσα. Ταλαιπωρία για τα αυτοκίνητα, τους πεζούς, αλλά και τους ποδηλάτες όπου εκεί είναι δυσκολότερη η κατάσταση. Γιατί στην προσπάθεια του να ποδηλατήσει κάποιος και να αφήσει χώρο στα αυτοκίνητα να τον προσπεράσουν, πάει στην άκρη του δρόμου όπου εκεί είναι οι περισσότερες λακκούβες και κακοτεχνίες. Θέλει ειδικές ικανότητες για να ποδηλατείς σε αυτούς τους δρόμους, αλλά και σε όλη την πόλη γενικότερα.

Στη συνέντευξη του για τα πεπραγμένα του Δήμου Κατερίνης, ο Δήμαρχος Κατερίνης είχε δηλώσει ότι τα έργα για το φυσικό αέριο και τον αγωγό νερού θα δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα στην πόλη και θα πρέπει να περιμένουμε να προχωρήσουν αυτά τα έργα για να έχουμε αποκατάσταση των δρόμων στην Κατερίνη. Άρα ξεχάστε το 2022 και πάμε για το 2023, αν μας έχει καλά ο Θεός. Υποθέτουμε και εδώ είμαστε για να το διαπιστώσουμε ότι το 2023 που είναι προεκλογική χρονιά, θα πέσει πολύ άσφαλτος!

* Θα μπορούσαμε να «εμπλουτίσουμε» το κείμενο μας με φωτογραφίες από την κατάσταση των δρόμων στην Κατερίνη, αλλά είμαστε σίγουροι ότι όλοι έχετε δει και κυρίως περπατήσει τους δρόμους της πόλης ώστε να έχετε προσωπική άποψη για αυτούς, ώστε δεν το θεωρήσαμε αναγκαίο προς το παρόν. Αν χρειαστεί όμως, το φωτογραφικό υλικό είναι τεράστιο...