Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Κ.Ο.Β. ΠΥΔΝΑΣ - ΜΕΘΩΝΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανακοίνωση - Κάλεσμα σε Αγώνα

Ο εμπαιγμός σε βάρος των αγροτών του δήμου Πύδνας -Κολινδρού, διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, τις δημοτικές αρχές και την αντιπεριφέρεια Πιερίας, για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κίτρους, δεν έχει τελειωμό.

Η έλλειψη μελέτης και τελικά δημιουργίας τάφρου σε ένα σημαντικό αγροτικό κομμάτι στην περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Κίτρους, έχει ως αποτέλεσμα οι αγρότες να ζουν με τον εφιάλτη των πλημμυρών και την καταστροφή εκατοντάδων στρεμμάτων καλλιέργειας.

Οι ευθύνες βαραίνουν όλες τις κυβερνήσεις, σήμερα της Ν.Δ , χθες του ΣΥΡΙΖΑ, παλαιότερα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, οι οποίες ευθυγραμμίζονται με την πολιτική της ΕΕ. Για αυτούς τα έργα αντισεισμικής, αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής προστασίας δεν είναι επιλέξιμα έργα, καθώς θεωρούνται μη ανταποδοτικά, δηλαδή δεν φέρνουν κέρδος στο κεφάλαιο. Θεωρούνται κόστος και δεν υλοποιούνται, ακόμη κι αν κάτι τέτοιο έχει συνέπειες στην εργασία και τη ζωή του λαού της περιοχής.

Ταυτόχρονα οι ευθύνες βαραίνουν και τον Δήμο Πύδνας - Κολινδρού, τη σημερινή όσο και την προηγούμενη δημοτική διοίκηση, αφού κι αυτοί υλοποιούν την ίδια πολιτική, με αποτέλεσμα να αρνούνται την αγωνιστική διεκδίκηση του αντιπλημμυρικού έργου “της ΤΑΦΡΟΥ” το οποίο θα βγάλει τους παραγώγους αγρότες από το αδιέξοδο .

Σοβαρές ευθύνες επίσης έχει η Αντιπεριφέρεια Πιερίας/Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Ν.Δ), η οποία επικαλείται τους αντιλαϊκούς νόμους του κράτους, ρίχνοντας την ευθύνη στο Δήμο, νίπτοντας τα χέρια της για να κρύψει τις τεράστιες πολιτικές της ευθύνες, λες και οι δημότες του Δήμου Πύδνας -Κολινδρού δεν είναι μέρος της Περιφεριακής Ενότητας Πιερίας.

Το γαϊτανάκι της κοροϊδίας σε βάρος των αγροτών της περιοχή καλά κρατεί, από όλους τους εμπλεκόμενους.

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ

Αγρότισσες, Αγρότες

Μπροστά σας έχετε να επιλέξετε το δρόμο του αγώνα για να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα που σας ταλαιπωρεί. Γυρίστε την πλάτη στα ψέματα της κυβέρνησης της ΝΔ και στους δημαγωγούς του ΣΥΡΙΖΑ που ψαρεύουν σε θολά νερά. Γυρίστε την πλάτη σε όσους εμπλέκονται στο πρόβλημα πότε σαν κυβέρνηση και πότε σαν αντιπολίτευση, υπηρετώντας όμως από κάθε πόστο τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, γιατί θέλουν τον λαό παθητικό παρατηρητή στις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές.

Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, συνολικά ο λαός με τον αγώνα του, μπορεί να επιβάλει το δίκιο του. Να συσπειρωθεί και να διεκδικήσει, να αγωνιστεί μέσα από τα Σωματεία, τους Αγροτικούς Συλλόγους, ενάντια στον κοινό εχθρό ,τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου και την πολιτική τους.

Σε αυτόν τον αγώνα το ΚΚΕ θα είναι ακούραστα στην πρώτη γραμμή, στο δρόμο για την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος που γεννά τη φτώχεια και τη δυστυχία. Στον αγώνα για μια άλλη κοινωνία, όπου θα ικανοποιούνται όλες οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, τον Σοσιαλισμό -Κομμουνισμό, στον οποίο ο λαός θα ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία .

Εδώ και τώρα να δημιουργηθεί “ η τάφρος” , εδώ και τώρα να δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στο δημοτικό διαμέρισμα Κίτρους, του Δήμου Πύδνας Κολινδρού.


Κ.Ο.Β. ΠΥΔΝΑΣ - ΜΕΘΩΝΗΣ του ΚΚΕ