Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Βγάλτε την σταχτοθήκη έξω...

Το εξής παράλογο συναντάει κάποιος στην πλατεία Μακεδονίας (Ευκαρπίδη) και συγκεκριμένα στην παιδική χαρά που υπάρχει εκεί.

Εντός της παιδικής χαράς που απαγορεύεται και ορθώς το κάπνισμα υπάρχει κάδος με σταχτοθήκη για να σβήνουμε τα τσιγάρα, και σε όλη την πλατεία και στα παγκάκια που κάθεται κόσμος για να πιει τον καφέ του και να κάνει κάνα τσιγάρο, έχει μόνο τους νέους κάδους σκουπιδιών που έβαλε πρόσφατα ο Δήμος Κατερίνης και δεν έχουν σταχτοδοχεία! Αποτέλεσμα, οι πολίτες να σβήνουν τα τσιγάρα τους στο πλακόστρωτο και η εικόνα να μην είναι και η καλύτερη.

Προφανώς ο κάδος με την σταχτοθήκη εντός της παιδικής χαράς έχει ξεμείνει από το παρελθόν και κανείς από τον Δήμο Κατερίνης δεν σκέφτηκε να τον απομακρύνει, αφού απαγορεύεται όπως είπαμε το κάπνισμα εντός των παιδικών χαρών.

Ομολογουμένως το κάπνισμα δεν κάνει καλό στην υγεία, αλλά από την στιγμή που υπάρχουν πολίτες που καπνίζουν, καλό θα ήταν ο Δήμος Κατερίνης να μεριμνήσει να υπάρχουν σταχτοθήκες στους κάδους σκουπιδιών και φυσικά να απομακρύνει τους παλιούς κάδους με σταχτοθήκες που βρίσκονται σε παιδικές χαρές, αν υπάρχουν και σε άλλες παιδικές χαρές.