Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Άφησαν νηστικά τα παιδιά μας...

Δύο μήνες αφού άνοιξαν τα σχολεία, τα σχολικά γεύματα παραμένουν άφαντα...

Αγνοείται λοιπόν η τύχη τους και χιλιάδες παιδιά, από τα οποία αρκετά με οικονομικά προβλήματα οι οικογένειές τους, παραμένουν χωρίς σχολικά γεύματα. Η αλήθεια είναι ότι τα σχολικά γεύματα είναι μία σημαντική βοήθεια για αυτά τα παιδιά και η κάθε μέρα που περνάει χωρίς τα γεύματα δεν είναι και ότι το καλύτερο. Και όσο... περίεργο και αν ακούγεται σε κάποιους στην κυβέρνηση μας, υπάρχουν οικογένειες με 3 και 4 και περισσότερα παιδιά, που τα σχολικά γεύματα θα τις έδιναν μία μεγάλη ανάσα.

Μπορεί αύριο ή σε μια εβδομάδα ή δεν ξέρουμε πότε ακριβώς, τα σχολικά γεύματα να έρθουν στα δημοτικά σχολεία και να δοθούν στα παιδιά. Τότε είναι δεδομένο ότι οι αρμόδιοι υπουργοί θα πανηγυρίσουν που κατάφεραν να τα δώσουν στα παιδιά μας και δηλώσεις τους θα παίζουν στα ΜΜΕ. Το ότι δύο μήνες καθυστερούν, δεν θα παίζει πλέον κανένα ρόλο...

Όταν όμως είναι να υπογράψουν κάποια ΚΥΑ ή τροπολογία, αυτό γίνεται εν μία νυκτί!

Θέμα όμως υπάρχει και με κάποια Πανεπιστήμια, όπου οι λέσχες σίτισης δεν προσφέρουν ακόμα δωρεάν γεύματα για τους φοιτητές-τριες, είτε γιατί δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες ελέγχου των δικαιούχων είτε για άλλους λόγους που δεν γνωρίζουμε. Αυτό που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι ότι φοιτητές και φοιτήτριες, ένα μήνα μετά αναγκάζονται να πληρώνουν για να φάνε, την στιγμή μάλιστα που πληρώνουν ενοίκια και αρκετά από αυτά τα παιδιά πληρώνουν 20 ευρώ την εβδομάδα για ράπιντ τεστ! Αυτά είναι "ψιλά" γράμματα για την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, αλλά και τα Πανεπιστήμια που «επενδύουν» χιλιάδες ευρώ σε ιδιωτικές εταιρίες σεκιούριτι και σε ηλεκτρονικές εφαρμογές ελέγχου για να κάνουν την ζωή δύσκολη σε όσα παιδιά δεν έχουν εμβολιαστεί.

Αυτό είναι το κράτος μας, αυτή είναι η κυβέρνηση μας. Να τους χαιρόμαστε για να μην τους χάσουμε...


* Για την καθυστέρηση στα σχολικά γεύματα, μπορεί να υπάρχουν πάμπολλες αιτίες ή οποιοδήποτε άλλος λόγος. Ο ρόλος της κυβέρνησης είναι να προβλέπει και να μεριμνά ότι δεν θα δημιουργούνται προβλήματα ή να τα λύνει εν τη γενέσει τους. Στην προκειμένη περίπτωση το αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι αυτό δεν συνέβη.