Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Παραμένουν στα περσινά επίπεδα τα δημοτικά τέλη στον Δήμο Κατερίνης. Δυστυχώς δεν μειώνονται...

Δεν βγήκε δυστυχώς ευχάριστη είδηση από το σημερινό δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης σε ότι έχει να κάνει με τα δημοτικά τέλη. Γιατί ευχάριστη είδηση θα ήταν να ανακοινωθεί μία γενναία μείωση τους για όλους τους δημότες. Αυτό δεν έγινε. 

Η οικονομική κρίση που εδώ και χρόνια ταλαιπωρεί τους δημότες της πόλης μας, αλλά και όλων των άλλων πόλεων της πατρίδας μας και έχει επιδεινωθεί τα τελευταία δύο χρόνια λόγω κορονωιού, έχει "κατσικωθεί" πάνω από τα κεφάλια μας και δεν λέει να τελειώσει. Η μείωση των δημοτικών τελών θα ήταν μία μεγάλη ανακούφιση για όλους τους δημότες και τις οικογένειες τους. Δυστυχώς ούτε και το 2022 θα συμβεί αυτό. Σε μια περίοδο που το 50% περίπου των δημοτών της πόλης μας ξεπαραδιάζεται κάθε εβδομάδα για να πληρώνει ράπιντ τεστ σε φαρμακεία και ιδιωτικά εργαστήρια.

Έτσι ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Κώστας Κουκοδήμος πρότεινε να παραμείνουν όπως έχει τα δημοτικά τέλη και αν τα οικονομικά το επιτρέψουν να το ξαναδούν το θέμα κάποια στιγμή του χρόνου...

Από την αντιπολίτευση προτάθηκε:

Από τον κ. Σάββα Χιονίδη μείωση 17% των δημοτικών τελών
Από τον κ. Θανάση Λιακόπουλο προτάθηκε επίσης άμεση μείωση των δημοτικών τελών
Από τον κ. Νίκο Τσουπέη προτάθηκε 50% μείωση των δημοτικών τελών και επιπλέον μείωση για τις κοινωνικές ευπαθείς ομάδες, την κατάργηση των τελών για κάποιες κατηγορίες και την αύξηση για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Από τον κ. Νίκο Τσιαμπέρα προτάθηκε επίσης άμεση μείωση των δημοτικών τελών
 
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε για τα δημοτικά τέλη καθαριότητας, φωτισμού και φόρου:

Η διοίκηση του Δήμου Κατερίνης ψήφισε υπέρ

όπως και οι:

Ευγένιος Παπαδόπουλος υπέρ
Χαρισοπούλου υπέρ
Τσουκάνης υπέρ
Μακρίδης υπέρ
Μακρίδου υπέρ

* Τα ίδια ίσχυσαν και για τα ανταποδοτικά τέλη λαϊκών αγορών και άρδευσης, δηλαδή παραμονή των τελών στα περσινά επίπεδα.