Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Ομάδα Εκπαιδευτικών Πιερίας - ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ

Η Ομάδα Εκπαιδευτικών Πιερίας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον Διευθυντή, στον Σύλλογο Διδασκόντων και στους μαθητές του Γυμνασίου Αιγινίου Πιερίας για το απαράδεκτο περιστατικό βίας που συνέβη την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021, νωρίς το πρωί στο σχολείο τους.

Η βιαιοπραγία εναντίον του Διευθυντή του Σχολείου και η παράνομη και παράλογη αρπαγή του αποτελούν αντιδημοκρατικές πρακτικές που δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία, πόσο μάλλον στην εκπαιδευτική κοινότητα. Γι’ αυτό τις καταδικάζουμε απερίφραστα, όπως και κάθε μορφή σωματικής και ψυχολογικής βίας, από όπου κι αν προέρχεται και όποιον σκοπό, υποτίθεται, ότι υπηρετεί.

Παραμένουμε ενωμένοι ως εκπαιδευτικοί λειτουργοί και προσηλωμένοι στο δύσκολο και ευθυνοφόρο έργο μας με στόχο την ψυχική, πνευματική και γνωστική καλλιέργεια των μαθητών μας εντός ενός υγιούς, δημοκρατικού σχολικού περιβάλλοντος με τη μέγιστη δυνατή υγειονομική ασφάλεια. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε σε κανέναν τη δημιουργία κλίματος διατάραξης της ομαλής λειτουργίας του σχολείου και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ομάδα Εκπαιδευτικών Πιερίας
(κατά των υποχρεωτικοτήτων και υπέρ του σεβασμού στην ελεύθερη βούληση του προσώπου)