Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

Οι κορυφαίοι αθλητές του 2021 σύμφωνα πάντα με την ψήφο των αθλητικών δημοσιογράφων - Μια ένσταση την έχουμε...

Ψηφίστηκαν οι κορυφαίοι αθλητές για το 2021 από τον ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου).

Στην κατηγορία των κορυφαίων ανδρών αθλητών, πρώτος ψηφίστηκε από τους δημοσιογράφους του αθλητικού ρεπορτάζ ο μπασκετμπολίστας Γιάννης Αντετοκούνμπο, αφήνοντας στην 2η θέση τον αθλητή του μήκους Μίλτο Τεντόγλου. Εδώ είναι και η ένσταση μας και έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τις επιδόσεις και τις διακρίσεις των δύο αθλητών.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ένας καταπληκτικός αθλητής με φοβερή πρόοδο. Αλλά θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για έναν αθλητή ομαδικού αθλήματος και οι επιδόσεις του αποτελούν προϊόν και ομαδικής προσπάθειας. Η ομάδα του μαζί με τον ίδιο κέρδισαν το NBA και όχι μόνος του ο παίκτης.

Από την άλλη έχουμε τον Μίλτο Τεντόγλου έναν αθλητή του μήκους, που το 2021 κέρδισε σχεδόν τα πάντα. 1ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, πρώτος και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν στην Πολωνία. Το να φθάσει ένας αθλητής του στίβου και μάλιστα σε ατομικό αγώνισμα στην κορυφή είναι προσπάθεια πολλών ετών και προϋποθέτει πολλή δουλειά, στερήσεις και όπως συνήθως συμβαίνει στην Ελλάδα, ελάχιστη βοήθεια και στήριξη από το κράτος.

Τέλος ο ΠΣΑΤ έχουμε την εντύπωση ότι είναι ελληνικός φορέας και θα έπρεπε να ψηφίσει με κριτήριο τις διακρίσεις-επιδόσεις που έφεραν αθλητές με τα ελληνικά χρώματα και όχι σε κάποιο ξένο πρωτάθλημα με μία ξένη ομάδα, ασχέτως αν πρόκειται για το NBA. Η ιστορία γράφει ότι τον τίτλο πήρε μία αμερικάνικη ομάδα μπάσκετ και όχι ελληνική. Ενώ ο Μίλτος Τεντόγλου έφερε στην Ελλάδα, με το ελληνικό εθνόσημο στην φανέλα του ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο σε ένα από τα πιο δύσκολα αθλήματα του στίβου, αυτό του μήκους ανδρών. Και εδώ η ιστορία θα γράφει ότι η Ελλάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Κατά την άποψη μας η πρώτη θέση στην ψηφοφορία για τους κορυφαίους αθλητές άξιζε να πάει στον Μίλτο Τεντόγλου, μιας που μιλάμε για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και όχι κάποιο ξένο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης...

Αναλυτικά οι βραβεύσεις του ΠΣΑΤ:


ΑΘΛΗΤΕΣ

1. ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ 594
2. ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ 409
3. ΝΤΟΥΣΚΟΣ 241


ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ

1. ΣΑΚΚΑΡΗ 524
2. ΝΤΟΥΝΤΟΥΝΑΚΗ 356
3. ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ 229


ΟΜΑΔΕΣ

1. ΕΘΝΙΚΗ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 779
2.ΑΕΚ ΧΑΝΤΜΠΟΛ191
3.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 150


ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

1. ΒΛΑΧΟΣ Θεόδωρος, υδατοσφαίριση: 673
2. ΠΟΜΑΣΚΙ Γιώργος, στίβος: 320
3. ΠΑΥΛΙΔΗΣ Χάρης, υδατοσφαίριση: 98


ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

1. ΓΚΑΒΕΛΑΣ 527
2. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ 144
3. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ 100


ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

1. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ 595
2. ΣΜΑΡΑΓΔΗ 324
3 ΠΟΙΜΕΝΙΔΟΥ 181


ΟΜΑΔΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

1. ΜΙΚΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΜΠΟΤΣΙΑ 758
2. ΟΜΑΔΙΚΗ ΣΠΑΘΗΣ 268
3. ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 5Χ5 243

Πηγή: psat.gr