Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Το 7ο Γυμνάσιο Κατερίνης στην Σικελία

Με τη συμμετοχή του 7ου Γυμνασίου Κατερίνης ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Πρώτη Διακρατική Συνάντηση Μάθησης, Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης που διεξήχθη από 22/11/21 έως 26/11/21, στην πόλη Torrenova της Σικελίας , στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ KA2 με τίτλο:

«Together , beyong differences – Accept me as I am »

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι εξής χώρες: Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Λιθουανία, Ρουμανία, Κροατία.

Το σχολείο « Sciola Statale Secondaria Di 1ο Grado – Rocca di Capri Leone», φιλοξένησε την 1η Δραστηριότητα - Συνάντηση στην οποία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και από τις άλλες χώρες - εταίρους. Η σχολική μονάδα εκπροσωπήθηκε από την Υποδιευθύντρια κα Ιωάννα Τσαουσίδου και τους εκπαιδευτικούς : κα Όλγα Γιολτσίδου, κα Αμαλία Κατσίκη, κα Καλλιρρόη Σιαπάκα, κ. Ιωάννη Πλιάκα, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία :

  • Nα έρθουν σε επαφή με το εκπαιδευτικό σύστημα της Ιταλίας μέσω της παρατήρησης αλλά και τα εκπαιδευτικά συστήματα των άλλων συμμετεχουσών χωρών και να ανταλλάξουν διδακτικές πρακτικές ως προς τη διαφοροποιημένη - εξατομικευμένη διδασκαλία.
  • Να επισκεφτούν την πόλη Torrenova της Σικελίας, να ξεναγηθούν στην πόλη Tindari που ιδρύθηκε από τον Διονύσιο τον Πρεσβύτερο.
  • Να ανακαλύψουν τον πολιτισμό, την ιστορία και τη θρησκευτική κουλτούρα της Σικελίας.