Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ

Κύριοι και κυρίες βουλευτές του Νομού Πιερίας,

Η ομάδα μας αποτελείται από περίπου 240 εν ενεργεία Πιεριείς εκπαιδευτικούς που υπηρετούμε σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο λόγος σύστασης και ύπαρξης της ομάδας μας είναι η υπεράσπιση του δικαιώματός μας έναντι στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε σελίδες ολόκληρες χρησιμοποιώντας νομικά και ιατρικά επιχειρήματα, επιστημονικούς όρους και ποικίλους εντυπωσιασμούς για να στηρίξουμε τον αγώνα μας κατά της υποχρεωτικότητας. Προτιμήσαμε, εντούτοις, να συντάξουμε μια απλή, αλλά με βαθύ πόνο γραμμένη, επιστολή για να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την όλη στάση σας όλο αυτό το διάστημα στα απάνθρωπα, αντιδημοκρατικά, ανελέητα, παράνομα, ρατσιστικά και σοκαριστικά μέτρα που εμμονικά, προσωποληπτικά και τιμωρητικά λαμβάνει κατ'εξακολούθηση η κυβέρνηση.

Δεν είμαστε "αρνητές" ή "αντιεμβολιαστές". Και την επικινδυνότητα του ιού αναγνωρίζουμε (γι' αυτό και τηρούμε με προσοχή όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας και πρόληψης) και έχουμε εμβολιαστεί οι ίδιοι και έχουμε εμβολιάσει τα παιδιά μας με όλα τα δοκιμασμένα επί σειρά ετών εγκεκριμένα εμβόλια. Ούτε "ψεκασμένοι" είμαστε όπως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τόσο άστοχα και εμπαθώς μας χαρακτήρισε. Δόξα τω Θεώ και νουν και λογική και περγαμηνές πολλές έχουμε και μπορούμε να ασκούμε εποικοδομητική κριτική σε όλα τα θέματα.

Ως υπεύθυνοι και σκεπτόμενοι πολίτες, λοιπόν, διεκδικούμε το δικαίωμά μας να εκφράζουμε τους φόβους και τις επιφυλάξεις μας σχετικά με την (αν)ασφάλεια αυτών των πειραματικών εμβολίων, που παρασκευάστηκαν σε ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα και με τεχνολογία επιστημονικώς αμφισβητούμενη (mRNA). Η χορήγησή τους σε πολλές περιπτώσεις ήταν επιζήμια ως και θανατηφόρα.

Φόβοι και επιφυλάξεις αναδύονται, επίσης, από τον όλο χειρισμό των αρμοδίων κυβερνητικών στελεχών. Πολλές φορές προβληματιστήκαμε αν τα μέτρα που λαμβάνονται είναι υγειονομικά ή τιμωρητικά, αν οι αποφάσεις είναι επιστημονικές ή πολιτικές. Οι επανειλημμένες παλινωδίες της επιτροπής των "ειδικών" και η σχέση της με την Κυβέρνηση έχουν γεννήσει πολλά ερωτηματικά. Επίσης, οι τακτικές επίσημες ανακοινώνεις του ΕΟΔΥ δείχνουν ξεκάθαρα ότι και οι εμβολιασμένοι νοσούν (και πολλάκις φτάνουν να νοσηλεύονται στις ΜΕΘ), μεταδίδουν τον ιό και αποθνήσκουν.

Προς τι λοιπόν ο κοινωνικός αποκλεισμός των μη εμβολιασμένων πολιτών, οι οποίοι μάλιστα υποβάλλονται τακτικά σε διαγνωστικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης; Μήπως είναι πιο επικίνδυνοι από τους πολίτες που δεν ελέγχονται; Προς τι η κατηγορία ότι αυτοί είναι οι δήθεν κύριοι υπαίτιοι μετάδοσης του ιού; Πόσο δίκαιο είναι να καλούνται να πληρώσουν ευυπόληπτοι και φιλήσυχοι, οικονομικά στρεσαρισμένοι πολίτες το υποχρεωτικό "χαράτσι"; Και αν το υποβάλουν, θα πάψουν να αποτελούν κίνδυνο για την κοινωνία; Ο παραλογισμός και η υποκρισία δεν έχουν όρια...

Στις δύσκολες αυτές στιγμές που διανύουμε και που θα έπρεπε όλοι ενωμένοι να αντιμετωπίζουμε τον κοινό εχθρό, η κυβέρνηση, με τη δική σας δυστυχώς στήριξη, δίχασε την ελληνική κοινωνία, πώρωσε και πόλωσε συνειδήσεις, κατεύθυνε με παράνομο και ύπουλο τρόπο αντιδράσεις. Και μάλιστα εν καιρώ πολέμου εκδίωξε τους καλύτερους στρατιώτες, τους εμπροσθοφύλακες και υγιείς ιατρούς και νοσηλευτές που μέχρι πρότινος έδιναν και την ψυχή τους για τον συνάνθρωπο. Και αντί να συνετιστείτε από την αναμενόμενη και εύλογη κατάρρευση του συστήματος Υγείας και να ανακαλέσετε τις αποφάσεις των απάνθρωπων αναστολών, επεκτείνατε πρόσφατα την υποχρεωτικότητα και σε άλλες κατηγορίες συμπολιτών μας. Αλήθεια, δεν αναρωτιέστε γιατί τόσοι άνθρωποι προτιμούν την κοινωνική και οικονομική εξασθένησή τους, την πλήρη ή μερική περικοπή του εισοδήματός τους (αναστολές, πρόστιμα, ράπιντ τεστ με επιβάρυνση); Για ένα γινάτι; Ή μήπως ευημερούν οικονομικά και έχουν την άνεση να ανταπεξέρχονται σε τέτοιου είδους πιέσεις; Γιατί δε σέβεστε τη συνειδητοποιημένη και ιατρικά εμπεριστατωμένη απόφασή τους; Γνωρίζετε πολύ καλά ότι υπάρχει και η αντίθετη επιστημονική άποψη η οποία αποκρύπτεται εντέχνως προκειμένου να οδηγήσετε τον κόσμο στον μονόδρομο που εσείς, για τους δικούς σας λόγους, επιλέξατε.

Για εμάς όμως μονόδρομος είναι ο αγώνας για την προάσπιση της ελευθερίας στην επιλογή μιας τόσο σοβαρής ιατρικής πράξης. Όλοι έχουμε τις ευθύνες μας τις οποίες καλούμαστε να διαχειριστούμε υπεύθυνα και όχι να τις μεταθέτουμε αλλού ή να επιλέγουμε τον δρόμο της τρομοκράτησης, των απειλών και των "καλοπιασμάτων". Οι άμεσοι και έμμεσοι εκβιασμοί δε χωρούν σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά τη δημόσια υγεία. Σπέρνοντας ανέμους θερίζουμε θύελλες, σπέρνοντας θύελλες τι θα θερίσουμε;

Η Ιστορία της Ελλάδας είναι μία παρακαταθήκη αγώνων για το δίκιο, την ελευθερία και τις αξίες. Σ' αυτούς τους αγώνες επιβάλλεται να συμβάλετε κι εσείς από τη βαρύνουσα θέση στην οποία σας εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός, μεταφέροντας το δίκαιο αίτημά μας για τη μη υποχρεωτικότητα του εμβολίου στον οποιονδήποτε πολίτη ανεξαρτήτου θέσεως και ηλικίας. Ειδάλλως, θα απογοητεύσετε για άλλη μια φορά τους πολίτες που γελάστηκαν και σας εμπιστεύθηκαν για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των ιδεωδών τους. Και αναπόφευκτα θα αναζητηθούν και θα βρεθούν λύσεις εντός του δημοκρατικού τόξου, φυσικά, αλλά εκτός των πεπατημένων οδών που μέχρι τώρα ακολουθούσαμε. Και ο νοών νοείτω....

Χρειάζεται από όλους μας αρετή και τόλμη!

Ο. Ε. Πιερίας