Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Τα Χριστούγεννα δεν πήγαν στο πάρκο Κατερίνης... (ΦΩΤΟ)

Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, ο Δήμος Κατερίνης δεν συμπεριέλαβε το πάρκο της πόλης στους φετινούς χριστουγεννιάτικους εορτασμούς όπως και πέρσι το 2020.

Απορία δικιά μας αλλά και πολλών συνδημοτών μας, για ποιο λόγο σε ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα πάρκα της Ελλάδας, απουσιάζει οτιδήποτε θυμίζει Χριστούγεννα με εξαίρεση τα λαμπάκια που τα συναντάς σχεδόν σε όλη την πόλη.

Το πάρκο θα μπορούσε να αποτελέσει έναν ασφαλή προορισμό για μικρούς και μεγάλους, χωρίς τον συνωστισμό που συναντάς στον πεζόδρομο και στις αισθητά μικρότερες σε μέγεθος πλατείες Δημαρχείου και Ευκαρπίδη, αλλά και της πλατείας Ελευθερίας.

Γιατί να αναγκαζόμαστε να στριμωχνόμαστε ανάμεσα σε καφετερίες και εμπορικά καταστήματα ο ένας πάνω στον άλλο, την στιγμή που έχουμε ένα τόσο μεγάλο και όμορφο πάρκο; Πού μπορεί να μεταδοθεί ο κορονωιός πιο εύκολα, εκεί που είναι ο ένας πάνω στον άλλο ή στο πάρκο; Πού θα τρέξουν και θα παίξουν καλύτερα τα μικρά παιδιά, στα πλακάκια του πεζόδρομου και ανάμεσα σε τραπεζοκαθίσματα ή στο πάρκο της πόλης μας;

Το ίδιο σκηνικό είχαμε και πέρσι το 2020 και σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι πια σύμπτωση. Για κάποιο λόγο που μόνο ο Δήμος Κατερίνης γνωρίζει, από ότι φαίνεται το πάρκο της πόλης μας δεν έχει θέση στους εορτασμούς των Χριστουγέννων.

-----------------------------

➤ Τι είχαμε γράψει πέρσι το 2020 για το ίδιο θέμα: https://pierikialithia.blogspot.com/2020/01/xrist2019-2020-5.html

➤ Πώς θα είναι φέτος το 2021 οι εορτασμοί των Χριστουγέννων στην Κατερίνη: https://pierikialithia.blogspot.com/2021/12/blog-post_975.html

-----------------------------

Έτσι, σήμερα Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021 στις 1:00 το μεσημέρι, αναζητήσαμε τα... Χριστούγεννα στο πάρκο της Κατερίνης, αλλά όσο και αν ψάξαμε δεν τα βρήκαμε! Αδιάψευστος μάρτυρας μας, η κάμερα της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ":