Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Ακαδημία Πλαταμώνα - Δίας Δίου 1-4

Σίφουνας ο Δίας στον Πλαταμώνα και 3η διαδοχική νίκη.

Περνώντας ένα πολύ πιο εύκολο απόγευμα από ότι θα περίμενε, ο Δίας Δίου συνέχισε τις υψηλές του πτήσεις μέσα στο 2022, καθώς πέρασε με επιβλητικό τρόπο και από τον Πλαταμώνα επικρατώντας με 1-4 επί της Ακαδημίας σε αγώνα που διεξήχθη στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣ Πιερίας πετυχαίνοντας το 3 στα 3 στον δεύτερο γύρο.

Η ομάδα του Παναγιώτη Σαρπότα με ένα υποδειγματικό πρώτο ημίχρονο καθάρισε ουσιαστικά το παιχνίδι μέσα σε 45 λεπτά, αφού βρήκε τρεις φορές το δρόμο προς τα δίχτυα, δύο με αυτογκόλ των γηπεδούχων και μία με τον πρώτο της σκόρερ Αλέξανδρο Κυπαρίσση ενώ παράλληλα βραχυκύκλωσε απόλυτα τον αντίπαλο ο οποίος δεν κατάφερε να φανεί ούτε για μία φορά απειλητικός προς την εστία του Παπανικολάου.

Στο δεύτερο μέρος, ο Δίας μπήκε με μία σχετική χαλαρότητα στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα η Ακαδημία να μειώσει στο 60’ με τον Λιάγκα και στη συνέχεια να ανεβάσει στροφές και να προσπαθήσει να μπει στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Ωστόσο η αμυντική λειτουργία της ομάδας μας ανταποκρίθηκε επάξια στο τελευταίο μισάωρο του ματς, με τους γηπεδούχους να μένουν μόνο στην ανούσια κατοχή της μπάλας αφού δεν κατάφεραν στο υπόλοιπο διάστημα να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το δεύτερο τέρμα.

Ο Δίας στο φινάλε πέτυχε ένα γκολ με τον Κυπαρίσση το οποίο ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ ενώ στιγμές αργότερα η ομάδα μας έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα της επιτυχίας με τέρμα του νεοαποκτηθέντα Μότσια στο 90+2’.

Ο Δίας με αυτό το τρίποντο έφτασε τους 34 βαθμούς πετυχαίνοντας την 3η διαδοχική του νίκη στο πρωτάθλημα ύστερα από τις επιτυχίες με Αναγέννηση Κολινδρού και Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική αγωνιστική και πνευματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή την περίοδο και πηγαίνοντας με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ντέρμπι με τον πρωτοπόρο ΓΑΣ Σβορώνου τον οποίο υποδέχεται την επόμενη Κυριακή στο Δίον (6/2 – 15:00) για την 17η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣ Πιερίας.

Η ομάδα μας άνοιξε το σκορ στην πρώτη της καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 16’ με τον Μανίκα να πραγματοποιεί μία τρομερή προσωπική κούρσα από την αριστερή πλευρά, να σπάει τη μπάλα προς το ύψος του πέναλτι με τον Στούμπο στην προσπάθεια του να προλάβει τον Κυπαρίσση που είχε οπλίσει, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας της ομάδας του για το 0-1.

Στο 29’ ο Δίας ζευγάρωσε τα τέρματά του με ένα πολύ όμορφο τέρμα, με τον Χρήστο Καραθάνο να περνά έξοχη κάθετη πάσα στον Κυπαρίσση ο οποίος πρόλαβε τον Παπαθανασίου στην έξοδο και με το κακό του πόδι το δεξί από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα αργά και βασανιστικά στην ανυπεράσπιστη εστία πετυχαίνοντας το 0-2.

Στο 40’ το σύνολο του Παναγιώτη Σαρπότα πήρε σημαντικότατο προβάδισμα νίκης όταν ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Καραθάνου, ο Κατσαρός στην προσπάθειά του να απομακρύνει με το κεφάλι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το δεύτερο αυτογκόλ της ομάδας του με το οποίο έγινε το 0-3.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Μανίκας με υπέροχη πάσα πέρασε τη μπάλα στον Κυπαρίσση σπάζοντας το οφσάιντ, με τον επιθετικό του Δία να βγαίνει στο τετ-α-τετ με τον Παπαθανασίου όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων σταμάτησε το τελείωμά του με τα πόδια και παραχώρησε κόρνερ.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, η Ακαδημία μείωσε στο σκορ όταν έπειτα από αδράνεια στην άμυνα του Δία η μπάλα στρώθηκε στον Λιάγκα ο οποίος με δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στη γωνία της εστίας του Παπανικολάου για το 1-3.

Στο 67’ ο Καραθάνος σούταρε με καλές προϋποθέσεις από το όριο της μεγάλης περιοχής όμως το δεξί συρτό σουτ του πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στο 90+2’ ο Δίας έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή του, όταν έπειτα από αντεπίθεση ο Αμανατίδης πάσαρε στον Καρανικόλα, εκείνος σούταρε από θέση βολής, με τον Παπαθανασίου να αποκρούει εντυπωσιακά με το ένα χέρι και τον Μότσια να πλασάρει στην επαναφορά από το ένα μέτρο πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα με την πράσινη φανέλα και μάλιστα στο ντεμπούτο του.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Καλορογιάννης με α’ βοηθό τον κ. Κουτσικανίδη και β’ βοηθό τον κ. Αδαμαντίδη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ακαδημία Πλαταμώνα (Δημητρης Μιχωλός): Παπαθανασίου, Μπατζέλας, Κουρτσελίδης, Στούμπος (46’ Καλαμπάκας), Σιώκας, Ρακίπι, Κατσαρός, Λιάγκας, Ταφραλής (73’ Ταντής), Δ.Κατέλας, Αρζάνας.

Δίας Δίου (Παναγιώτης Σαρπότας): Παπανικολάου, Λαζαρίδης (71’ Ζαβαντίας), Αλεξανδρίδης, Καλουσίδης, Πείδης, Ν.Καραμήτρος (85’ Ν.Καραθάνος), Χ.Καραθάνος, Καρανικόλας, Κυπαρίσσης (90’ Αμανατίδης), Παγωνίδης, Μανίκας (71’ Μότσιας).

Γραφείο Τύπου Δία Δίου