Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

Ποιος θα είναι ο νικητής της βασιλόπιτας φέτος;

Είναι σοβαρό, μην το προσπερνάτε!
Πρόκειται για ένα έθιμο που κρατάει από παλιά, αφού εκτός από την ιστορική, θρησκευτική και πολιτιστική του σημασία, είναι μία ευκαιρία να συσφιχθούν σχέσεις και να διατηρηθούν παραδόσεις σημαντικές για την ιστορία του τόπου μας. Εκτός αυτού, τονώνεται και η... τοπική αγορά, οι φούρνοι, τα ζαχαροπλαστεία, τα εμπορικά καταστήματα, καφετέριες και τα κέντρα διασκέδασης!

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουν που να πρωτοπάνε οι πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί και οι... "θέλουμε να γίνουμε και εμείς πολιτικοί" του τόπου μας! Μία φωτογραφία αξίζει πολλά και δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να την χάσουν οι σωτήρες μας. Φυσικά στους χαιρετισμούς και τις σύντομες ομιλίες (πιστεύουμε...), θα ακούσουμε το κλασικό: "Είμαι κοντά σας, στηρίζω τις δράσεις σας κ.α."... Και αφού σχεδόν πάντα στην Ελλάδα βρισκόμαστε σε περίοδο εκλογών, η παρουσία σε κάποια κοπή βασιλόπιτας είναι επιβεβλημένη!

Αναμένουμε λοιπόν με αγωνία, τον φετινό νικητή που θα παραστεί στις περισσότερες κοπές βασιλόπιτας, τι ψάρια θα πιάσει στις εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν. Θα πιάσουν τόπο οι θυσίες του και τα παραπανίσια κιλά που θα αποκτήσει και θα εκλεγεί εκεί που επιθυμεί; Εδώ θα είμαστε, Θεού θέλοντος πάντα, να κάνουμε την σούμα και να σας παρουσιάσουμε στατιστικά στοιχεία από την κίνηση των υποψηφίων!